baksik22 Napisano 6 Grudnia 2007 Napisano 6 Grudnia 2007 Tak jest Siwy trzymaj się jakbyś czegoś potrzebował to pisz dzwoń mów chętnie pomogę albo coś nie bój nic będzie dobrze Musi być
lukashs Napisano 6 Grudnia 2007 Napisano 6 Grudnia 2007 Siwy, nie martw się, bedzie dobrze zreszta musi być dobrze. na rowerze jeszcze sie najezdzisz nie martw się, i tak Cie nie dogonie na zadnym maratonie takze wiesz:P trenuj na trenazerku, jak dosiadziesz madzie to widze Cie wkoncu w Gliwicach, a jak nie to ja wpadnę. zreszta zaniedługo sie spotkamy bo wpadne po srubki:P ohh juz nie moge sie doczekac:P trzymaj sie dresie :P
karolyfer Napisano 6 Grudnia 2007 Napisano 6 Grudnia 2007 Siwy będzie dobrze, musimy się pościgać przecież w juniorze Trenażer i będzie dobrze, znam gościa który złamał nogę i trenował na trenażerze tylko jedną Potem miał tylko minimalny spadek formy po wszystkim A w temacie to wczoraj godzinna podróż i dzisiaj też. Trasa pokój>pokój>pokój Nie spotkałem po drodze żadnego bajkera
amoniak Napisano 6 Grudnia 2007 Napisano 6 Grudnia 2007 W sumie to Mikołaj dał w Końcu mostek i Kierę. Cały secik waży 470 g Postanowiłem wymienić wszystkie linki i pancerze Linki poprzycinałem zaprawiłem końcówki Linki już na swoich miejscach Zdjęcie Poprzedniej kiery pokazuje coś co robię zawsze przed założeniem owijki _ Przyklejam taśmą izolacyjna linki by je umocować na właściwych miejscach potem zaczynam kierę OWIJAĆ Owijka: - uciąć z 5-7 cm kawałek z każdej owijeczki pod klameczki Podklejamy mocowanie klamki Zaczynam owijać od końca kiery do środka - Ważne by zostawić taki kawałek owijki by potem korkiem go dopchnąć we wnętrzu kiery Owijamy tak by z tym paskiem klejącym nie wchodzić na owijke to znaczy by kleił sie kiery Trudny moment przy klamce. 1000 słów jest mniej warte od obrazka Na sam koniec obklejamy albo tymi paskami z setu od owijki albo taśmą izolacyjną zakończenia owijki No i gotowe
Mod Team Pixon Napisano 6 Grudnia 2007 Mod Team Napisano 6 Grudnia 2007 amoniak fajne sprawozdanie z dobrze wykonanej pracy. Szkoda, że nie kupiłeś białej owijki by się ładnie przez pierwszych kilka kilometrów komponowała z tym wiśniowym kolorem ramy. Wreszcie pojeździłem dzisiaj 41km 2:06
karolyfer Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 @ Amoniak - Mam identyczną kierę i mostek Z tym że mój ma 120 mm
bilskij Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 Zamówłem 20 srub... Gdzie zamawiales siwyex ? I ile Cie lacznie wyszlo za 20 alu srub ? Pozdr
siwyex Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 Jedna sruba 2zł...W sklepie swietna obsługa a jest nim : http://www.berantuning.com/
bartekgib Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 Pojechałem do servisu, do kumpli. Nauczyłem się w końcu sprawnie rozpinać łańcuch ( kiedyś to byłykombinacje, itd. ). Przyjeżdzam pod blok, a tu Żuk "Poczty Polskiej". To ja czekam na dole, i czekam, i facet już z moim obręczami i niespodzianką wyszedł z drugiej klatki ( był zanieść drugą paczkę ), idzie do mojej klatki, spytałem się czy to do Pana Bartka, poleciałem na górę po pieniądze, zapłaciłem, odebrałem, rozebrałem ( 15 minut mi to zajęło ! ) i w paczce było : -czarne obręcze DM18 -przerzutka tył XTR RD-M953 (bez kółek, troszkę ubrudzona) A to wszystko dzięki pewnemu Tomkowi o pseudonimie artystycznym "tobo", któremu niezmiernie dziękuje za odsprzedanie mi obręczy i podarowanie mi tej przerzutki. Nigdy w życiu bym się nie spodziewał, że będe otoczony gronem tak dobrych ludzi ( najpierw Marek "amoniak", teraz Tomek "tobo" ) Dziękuję jeszcze raz za tą hojność W nast. tygodniu będe "kombinował" składanie tego wszystkiego, a XTR'a potraktuję szczególnie i już mam plan na odnowienie go na "nówkę" ( kółka takie http://www.allegro.pl/item274710409_kolka_...aszynowki_.html już prawie mam zakupione ). Pozdrawiam ! P.S. Dziękuję jeszcze raz Tomek
KuLa2030 Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 Nie wiem co mi się stało ale normalnie wyczyściłem swoje butki SPD Może dlatego że Ojciec ostatnio się przyczepił ze takich syfiastych butów w domu nie chce widzieć i mam je wyczyścić albo je wyrzuci No to trzeba było wyczyść , chyba od Marca ich nie czyściłem i dziś nastał ten dzień ze w końcu są czyściutkie Normalnie nówka sztuka... Spać też za bardzo nie moge bo nie mam nad głową swojej kochanej M Całe szczęscie jutro ją odbieram
Xsystoff Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 Pomysl sobie, ze Twoj dobry kolega macal ja bezkarnie na zapleczu w sklepie Byla sama, bezbronna i opuszczona... Taka smutna stala cichutko w kacie.... HAHA WIDZIALEM TEN BLOTNIK! -25% pr0 punktow lansu!
KuLa2030 Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 Wiesz co , mam nadzieje ze jej niczego nie zrobiłeś A co do błotnika to Ciii sam jeździsz z błotnikami hahaha ale ten co mam niezły jest nie hehe Jezu Biedna Merida , teraz będzie miała traumę ze ją dotykałeś
Xsystoff Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 Traume to bedziesz mial Ty za 9 miesiecy No i zostales bez hamulca z tylu
olek123 Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 Ja by unikanc obmacywania mojego roweru przez obcych, sam go wczyscilem. Juz dawno nie pamietam go w takim stanie. Linki, pancerzyki i klocki wymienilem na nowe. Wszystko wyczyscilem, nasmarowalem, wyregulowalem. Jutro w traske o ile nie bedzie padac bo nastepnych 5h juz mi sie nie chce spedzac w piwnicy czyszczac bika z blota
Biera Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 i po coś się tyle męczył jak jutro znowu bedzie zasyfiony? ja w zimę przy rowerze robie jedną rzecz: zdrapuje błoto z siodełka bo tak nieestetycznie wygląda (jak g...) (przy założeniu że to zima bez śniegu, a z błotem)
bartekgib Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 Co czysty bike to zawsze ładniejszy Ja do końca dnia przeczyściłem nowe obręcze i zabrałem sie poważnie za XTR'a. Muszę go teraz przesmarować, przerzucić kilka części z TY-'ka z 2001 i zobaczyć, jak to pochodzi na mojej kasecie. Muszę wziąć pod uwagę, że to odwrotna sprężyna. Pozdrawiam !
Biera Napisano 7 Grudnia 2007 Napisano 7 Grudnia 2007 oczywiscie że ładniejszy dlatego też jak kupiłem rower od razu zrobiłem mu zdjęcie żeby móc powspominać jaki jest ładniutki jak jest czysty:
heavy_puchatek Napisano 8 Grudnia 2007 Napisano 8 Grudnia 2007 Ja mam nawet w sygnaturce zdjęcia porównawcze Tak naprawdę to rower czysty czy brudny i tak mój najładniejszy więc zawsze mi się podoba Aktualnie jest brudny ale do pierwszych startów jeszcze trochę czasu więc po co go czyścić skoro działa jak trzeba A zaraz na rowerek.
amoniak Napisano 8 Grudnia 2007 Napisano 8 Grudnia 2007 I szosa i MTB są upierniczone czyszczę jedynie napędy i siodełka
KuLa2030 Napisano 8 Grudnia 2007 Napisano 8 Grudnia 2007 Teraz rzadko się zdarza zeby pójść na rower i wrócić nie umorusanym , nawet na szosie Ciągle pada , tam gdzie nigdy nie było błota teraz nie da się przejechać...
jurasek Napisano 8 Grudnia 2007 Napisano 8 Grudnia 2007 a ja jeżdżę czysty bo mam pełne błotniki , a że nie chce mi sie co i rusz napędu czyścic to na przednim błotniku mam chlapacz z gumy założony i to on syf rzucany spod koła przełapuje nawet rurę suportowa mam czysta po leśnej jeździe zachlapane siodełka ... brrrr syf
heavy_puchatek Napisano 8 Grudnia 2007 Napisano 8 Grudnia 2007 Dzisiaj 76,83km ze średnią 19,94km/h z kolegą po szosie
olek123 Napisano 8 Grudnia 2007 Napisano 8 Grudnia 2007 Dla chcacego nic trudnego, 30 km po szosie i ani jeden gram blota nie przylepil sie do mojego roweru
Biera Napisano 8 Grudnia 2007 Napisano 8 Grudnia 2007 zacznij grać w totolotka;) ja tłumaczę niemiecką książkę geograficzną o Polsce - z czasów ZSRR:D Die Gesamtlange der Grenze Volens betragt 3538 km, wovon auf die Grenze zur UdSSR 1244 km, zur Tschechoslowakei 1310 km und zur DDR 460 km entfallen
andi333 Napisano 8 Grudnia 2007 Napisano 8 Grudnia 2007 Zakupiłem pedałki spd 520 teraz mam komplecik dziś montaż jutro pierwsza jazda w spd (ciekawe czy gleba będzie)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.