Skocz do zawartości

[ekshibicjonizm] Pokaż swojego sprzęta...

IvanMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może w Piotrkowie nie rzucają beretami:P

Rowerek jest na 5+, choć nie dierżę takich kier. Ale zostaw go takim jakim jest.

Napisano

Nie spodziewałem się że tak się spodoba... Nic nie zmieniam, mnie się podoba, ostre składam na innej ramie i też będzie ładny:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

pkin, ale gigant! :) Ta ramka nie przyduża z lekka? Siodełka nizej już nie opuścisz :)

Generalnie git, chociaż hamulce (a raczej pancerze) jakoś zaburzają mi estetykę.

Jak się jeździ?

Napisano

Pkin no jest efekt!!! niebieski ptak, błękitna laguna, błękit północy,czasami Trabant, :-) jak lakiernia mufy zalane kożuchem farby? Czy gwinty i dziura na sztycę zabezpieczyli skutecznie? Rozumiem, że to proszek grójecki za torami adres z numerem 5, albo 7?

Rozmiar - muszę przyklasnąć HD, za duże ryzyko bezpotomnej starości. Sam mam 63 ramę i siodło jest jakieś 15 cm nad nią a uważam że jestem na granicy ryzyka. Po latach w mieście uważam że nie ma nic lepszego niż 55 cm - dla mnie. No oczywiście pomijając nowe ramy.

Napisano

a dzieki dzieki mam 201 cm wzrostu wiec jest idealny a siodelko opadlo bo przykrecic zapomnialem wiec ejst 15 cm . JEzdzi sie swietnie, moje pierwsze ostre kolo i to po 5 latach nie jezdzenia na rowerze ;)

Napisano

a dzieki dzieki mam 201 cm wzrostu wiec jest idealny a siodelko opadlo bo przykrecic zapomnialem wiec ejst 15 cm . JEzdzi sie swietnie, moje pierwsze ostre kolo i to po 5 latach nie jezdzenia na rowerze ;)

ogolnie ladnie sie prezentuje. fajny kolorek.

Napisano

Jak masz 2 metry to spoko, bo przerazilem sie widzac ta potworna rame :D. Btw, czy sztyca nie jest zalozona przodem do tylu? Mozliwe ze to celowy zabieg zeby "skrocic" rame?

Napisano

tak chcialem najpierw sprawdzic jak sie jedzie w krotszym rozstawie ale troche za krotko wiec pewnie zamontuje normalnie

• 2 tygodnie później...
Napisano

to ja tez sie pochwale;p

36_20100404001.jpg

rama i widelki: peugeot p8 86rok 58cm

kola: novatec 16t/dt competition/rigida nova/debica k-971

hampel: sh 600 br-6208

klamka: avid fr5

kiera: uno kalloy 43cm+chwyty dartmoor evolution

korba: nervar 42t

pedaly: wellgo m-21+noski+paski christophe

lancuch:kmc z410

stery: nie wiem co to ?

siodelko: nie pasuje i niewygodne

Napisano

Dzięki za uznanie

Zważywszy na składanie oparte na ogólnym zamyśle- wyszedł całkiem ładnie. Schemat kolorów dobrano pod tezę, że czerwony jest najszybszy (masa rotująca ma mniejszą bezwładnośc i mniejsze tarcie opon o glebę ;) Rama za to czarna, bo czarny wyszczupla, co za tym idzie- mniej waży).

Tech:

Rama+sztyca: Destroyer (malowanie własne)

Suport: angielski, oś 118 mm, jakieś no name

Piaty- Novatec

Szprychy- DT Champion

Obręcze- Mavic CXP 22

Opony: Vittoria Zafiro Pro (zwijane)

Korba: Shimano Golden Arrow

Blat: Gebhardt+ tytanowe śruby

Łańcuch- Velo

Siodełko- PRO Condor

Stery- Neco

Mostek- 3D (a'la carbon)oversize

Kiera- Cinelli Pista Track Cromo

Gripy- Charge Plunger Track Handlebar Grips

W chwili obecnej nie przejechał nawet metra, dopiero co go skończyłem. Planuję dodac jeszcze hamulce Miche i klamkę Promaxa. A stery jak tylko się posypią, to zmienię na coś lepszego. Jak się ustali najwygodniejsza pozycja widelec pójdzie do obcinki.

Napisano

Drugi destroyer i drugi czarny jak smoła :) fajna kiera. Całość na duży plus :D łańcuch chyba jeszcze możesz trochę naciągnąć. Jedyna rzecz, która mi się średnio podoba to te geje, ale ja mam z takimi kiepskie doświadczenia ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...