puchat3k Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 kola 26 a z gdyni to moze ten koles? http://pawelsuwinski.ovh.org/fotoblog/inde...00706_OKnoBrake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Tak dokładnie o niego mi chodziło Może ktoś zna osobiście?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rincon Napisano 16 Października 2007 Udostępnij Napisano 16 Października 2007 kurcze ja tez mam taki rower starego victusa z hakami otwartymi do przodu... może by tak cos z niego zmontować zrobie fotki i walne na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchat3k Napisano 17 Października 2007 Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Tak dokładnie o niego mi chodziło Może ktoś zna osobiście?? no, niestety. tylko wirualnie z grupy pl.rec.rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 4 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 siema puchat3k fajny masz ten rowerek .. nie ma to jak czerwone koło .. ładnie się prezentuje- tylko on ma koła na 26 czy na 28 cali ? bo jakoś nie moge wykminic .. i ile zapłaciłeś za ramkę ? rowerek jesienno-zimowy ,jeszcze nie jest skończony ,ale już na nim jeżdzę Rama/widelec: scott windriver 19,5'' ,tange mtb infinity -double butteled cr-mo tubes Korba: shimano xt ,fc-m730 suport: klasyczny shimano dx Stery: dx Koła: remerx grandrock Kiera: amoeba 180 buttled Rogi: ritchey wcs Gripy: scott (1990 rok-żeby było śmieszniej -nowe:) Klamki: lx v-ki: tektro Gumy:maxxis i irc Przełożenie: 36x18 W planach: Kółka na dx albo xt z (od 85 do 93 roku) i obręczach z epoki Hamulce szczękowe magury(oczywiście zielone) lub cantilever Siodło zielony san marco rolls (w ogóle jest taki??!) Pedałka platformy ,kiera z epoki gięta ,zielone gripy fotogaleria: http://members.lycos.co.uk/rurokura/album/index.html wersja dla tych bez javy: http://members.lycos.co.uk/rurokura/album/index_html.html p.s.mam nadzieje ,że się Wam spodoba p.s.2.jestem leniwy więc wszystkie zdjecia wrzuciłem do jednej galerii joł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 4 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Stary! Chylę czoło przed patentem z mimośrodem! Powiedz tylko, czy tylna piasta to przód pod tarczę? Nie ma żadnych uślizgów na mimośrodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 18 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam szanowną gawiedź. Myślę, że to odpowiednia pora aby ujawnić się ze swoim sprzętem. Myślałem, że uda mi się zdobyć więcej zdj. w fajnej jakości, ale się nie udało, więc będzie skromnie Było tak: A jest tak: Maszynka ma zwie się dumnie "Pan Szczypiorek" i składa się z: rama - oldschoolowa Gipiemme z dość krótkimi, ale nadającymi się hakami (niedawno wypiaskowana na szczypiorkowy kolor) koła - Remerx Taurus + najtańsze opony CST 23mm piasty - Formula eHUB [tył pod tarczę, toteż musiałem wojować z nawiercaniem zębatki (18z)] kierownica - Kettler Aluard + owijka Pro korby - Shimano LX Sport (vintage, ale czy ktoś ma pojęcie co to za sprzęt?) + tarcza stalowa 52ząbki pedały - Shimano M520 łańcuch - wydaje się to dziwne, ale korzystam z 15 letniego od starego SS, którego znalazłem w piwnicy (łańcuch kupiony za 15pln nie wytrzymał nawet 500km, z czego na tym przejechałem z 2500) siodełko - Gipiemme Pluma Titanio sztyca - Zoom stery - Futura (mega gówno, co tydzień trzeba je kontrować na powrót) + naciągacze zrobione wg wzoru rurokury Zdobyłem się na ten post po tym, jak mój kochany Szczypiorek dał dziś radę w maratonie mtb na orientację Co prawda przejechałem bardziej szosowym wariantem prawie 25km więcej od optymalnej trasy, ale OSTRE dowiodło (po raz kolejny), że nadaje się do wszystkiego. Do jazdy przez bagna z sakwami i jazdy po lesie w okolicach Kaź. Dolnego mogę ze spokojnym sumieniem dodać dzisiejsze MTBO Pozdrower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 18 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Wow . Superhiper rasowy rowerek! Wlasnie cos takiego chcialbym sobie zmontowac w tym roku, tyle ze chyba z przedniego hampelka nie odwaze sie zrezygnowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 19 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 od początku jeżdżę bez hampla, więc 'nie wiem, co tracę' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 19 Listopada 2007 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Jest MOC!!! Az sie cisnie na usta "popatrzcie malkontenci!!!" OSTRO! I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 19 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 fajny szczypior całkiem ze smakiem poskładany a tak pozatym: 1.łańcuch Ci wisi 2.mostek to 3ttt ? 3.wygodne jest to siodełko ? bo od razu na nie zwróciłem uwagę 4.grasz na bebnach ze 2 sety stoją w tle ?:> pozdrawiam i gratuluje roweru adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 19 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Guru Szczypior jest po prostu piękny fajna maszynka tylko bym wywalił jedną tarcze z korby i zastąpił ja podkładkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurokura Napisano 19 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 hej w sumie tak sie zastanawiam .. że też cześniej na to nie wpadłem .. najlepsze podkładki dystansowe można zrobić ze starego zużytego blatu! wystarczy dociąć na wymiar ...kurcze ,co za owocny poranek <jej> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAZUMI Napisano 19 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Dobrze że owocny poranek niż warzywny Życzę powodzenia w tworzeniu podkładek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 19 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Pokolei więc: - miałem niemały problem z nawierceniem zębatki, więc do pewnego momentu jeździłem asekuracyjnie na trochę luźniejszym, choć ostatnio podkręciłem - o podkładkach zamiast tarczy myślę cały czas, ale dopóki nie będę miał dodatkowych ogniw do łańcucha, wożę tego....42z bio-pace ze sobą < to na wypadek, gdybym uszkodził łańcuch i musiał wrócić jakoś do domu - mostek to kalloy kupiony za możliwie najmniejszą sumę na Allegro - siodełko jest arcywygodne. początkowo wciskało mi się w rowek, ale teraz to jest miód (a lekkie!) - na bębnach gram, a niebieski sprzęcik w tle to moje drugie maleństwo pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 20 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Mimo wszechogarniajacej Szczypiora czerniny, i ja pochylić czoło pragnę. Zarówno przed nim, jak i przed potęgą nóg człeka jego dosiadającego. Jak pisał Ivan: Jest MOC!!! Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rincon Napisano 20 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 wy....ty w szczególności podoba mi sie połączenie kolorów czarnego z zielonym miodzio!! .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golab Napisano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Rama: Gianni Motta Przełożenie 48/18 http://picasaweb.google.pl/golab.mateusz/OstreKoO muszę tylko siodełko zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Witam , Wreszcie pod długich kombinacjach , i przeszukiwaniu garażu w poszukiwaniu starych części powstało moje ekonomiczne ostre. Miało być przede wszystkim po kosztach ale jednocześnie miało âgładkoâ sunąć, i taki też kompromis udało mi się uzyskać J. Całość poskładałem za ok. 250 zł. Zbudowałem ten rowerek na ramie cro-mo z Authora Chicago zakupionej za GRUBE pieniądze na allegro w kiepskim stanie (http://www.allegro.pl/item275695249_author_chicago_20_crmo_okazja_.html ) Poświęciłem jej trochę czasu pozrywałem naklejki elegancko pozbyłem się wszystkich przelotek , haków , piwotów itd. Zmatowiłem, odtłuściłem i pomalowałem ... uwaga wałkiem!. Wiem wiem sam uważałem to za chory pomysł ale ojciec mnie przekonał żeby pomalować wałkiem i hammeritem młotkowym ... i efekt mnie strasznie zadziwił . Nigdy sprayem bym tak nie pomalował po za tym jest lekko jak metalic. Wyszło SUPER ( rama KOWADŁO !! 3,0 kg K ) Potem dorwałem na allegro korbę XT z 89â lekko ją przywróciłem do stanu używalności , potem kupiłem zębatkę za 5zł i łańcuch SH nexus Następnie już tylko poskładałem kółeczko na tył kiedy dostałem od kumpla okazyjnie Reborna Grind i zaplotłem ją z moim starym wysłużonym Mavicem X 517. Przednie kółeczko ze starej univegi , ciężkie ale się kręci . Oponki to tył Kenda Kontaender 1â , przód Ritchey Tom Slick 1,4â Na razie pedała platformowe ale tylko na początek żeby się przyzwyczaić do jazdy na ostrym potem wracam do normalności ( patrz spd ) Całość wyszła myślę nie najgorzej J Rowerek waży równe 10,0 kg J widać że ciążą mu niektóre kowadlaste elementy ( kiera mostek ) Ale prowadzi się super i to się liczy i mimo nieco mółowatej geometrii fajnie się zrywa . Na początek przygody z ostrym jak dla mnie ok. Widelec chciałem przemalować ale stwierdziłem że połączenie czerwieni z żółtym daje fajne zestawianie . Oceńcie sami ! pzdr Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Celem poprawy : NIE - pedałA TAK - pedał(...) albo pedałY Cacko Jedynie koło przód do wymiany, bo nie pasi. Moja ocena : zółć chyba jednak nie. Ktoś się może nie zgodzić - o gustach się nie rozmawia. Rower zkwituję tak Non nova, sed novae Pozdrawiam ! P.S. Smarowałeś łańcuch wstępnie ? Za czysty jakiś taki .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cub_S Napisano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Mi tam to połączenie żółtego z czerwonym pasuje , wiadomo kwestia gustu ale z reguły lubie zdecydowane kolorki Co do łańcucha to rowerek był świeżo po złożeniu i jeszcze łańcuch nie był posmarowny Aha i tak btw na ostatnim zdjęciu to kółko nie jest z tego roweru ale wtedy je postawiłem na kółeczku z roweru startowego bo akurat nie miałem innego pod ręką pzdr Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Co to jest "hammerit młotkowy" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Farba antykorozyjna ozdobna z efektem młotkowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaltazarG Napisano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Cub_S ładnie Ci to wyszło Też szukam ramy szosowej na OK , ale widać ze i na ramie od górala jest całkiem nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabarz Napisano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Działa i to się liczy, jeśl ma to być początek przyjaźni z ostrym. Na temat połączenia czerwieni z żółcią już swoje stanowisko przedstawiałem - piękne! Tak na marginesie: Czerwień uważana w średniowieczu była za kolor nad kolorami, zaś żółć to kolor Żydów, prostytutek i zdrajców. W kontekście historycznym to bardzo ciekawe połączenie )) A może spróbował byś taki myk zrobić: kupić koronkę do torpeda za 3 zł (bez gwintu), nawiercić otwory jak przy tarczy hamulcowej i przykręcić w miejscu mocowania tarczy? Jeśli uda Ci sie to zrobić precyzyjnie, a linia łańcucha będzie akceptowalna, to zwolni Ci się gwint wolnobiegu. W ten sposób uzyskasz flip-flopa. Jestem ciekaw, czy da się to zrobić, a dokładniej, czy przy koronce "hamulcowej" nie będzie zbyt dużego przekoszenia łańcucha. Osobiście gratuluję i witam w ostrym gronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.