TocaS Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 Witam, może temat nie ma nic wspólnego z treningiem ale ze zdrowiem tak. Od dłuższego czasu zauważyłem u siebie na wszystkich paznokciach u rąk białe naloty. Słyszałem, że jest to spowodowane niedoborem cynku i wapnia. Czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem ?? I jeszcze jedno czy te białe naloty mogą mieć związek z częstym uprawianiem seksu bo dowiedziałem się, że ponoć tak ale nie chce mi się wierzyć, aczkolwiek lekarzem nie jestem, ani medycyny nie studiuje.
romek91 Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 Ogólnie spowodowane to jest niedoborem witamin .
TocaS Napisano 7 Września 2007 Autor Napisano 7 Września 2007 hmm dziwna sprawa dzień w dzień pije jogurty jem owoce do tego IzoPlus podczas jazdy na rowerze.......
Cybula Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 Moze tu chodzi o ilość witamin w owocach i warzywach. Zauwazam to u siebie: jak jem ich duzo, to zazwyczaj biale plamy znikaja. Z tym seksem to chyba raczej bzdura...
TocaS Napisano 7 Września 2007 Autor Napisano 7 Września 2007 Z tym seksem to chyba raczej bzdura... No też mi sie nie chce wierzyć tak mi kumpel mówił i to całkiem poważnie musze się dowiedzieć ale nie chce mi sie na razie szukać.
Blue Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 Ta, a jak będziesz się masturbował to będziesz mały i ci kaktus na ręce wyrośnie . Wydaje mi sie, że to raczej mało prawdopodobne, ale ja specem nie jestem .
bert Napisano 7 Września 2007 Napisano 7 Września 2007 No chyba żeby patrzeć na to z takiej strony że jak ktoś dużo sexu uprawia to nie ma czasu na spożywanie witaminek a tak serio "... możliwe także, że w organizmie brakuje wapnia, cynku lub witaminy A (zwłaszcza jeśli paznokcie rosną wolniej i mają podłużne bruzdy). Bruzdy na płytce paznokciowej mogą być dodatkowo wywołane niedoborem witamin z grupy B lub zaburzeniami w układzie trawiennym, które może usunąć dieta bogata w błonnik. Natomiast białe plamki na paznokciach pojawiają się na przykład przy braku cynku..."
hudy Napisano 8 Września 2007 Napisano 8 Września 2007 A takie powierzchniowe (nie zagłębione) są często wynikiem mechanicznego obicia paznokcia. Ale rzecz jasna to mogą być tylko pojedyncze przypadki. Mnie strasznie wnerwiają takie naloty
MarcinKowalczyk Napisano 8 Września 2007 Napisano 8 Września 2007 Więcej ryb wcinaj...najlepsze witaminki i białko poch. naturalnego. Też kiedyś miałem takie problemy
evo Napisano 19 Października 2007 Napisano 19 Października 2007 Podobno jeden biały nalot to o 3 masturbacje za dużo w tygodniu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.