Skocz do zawartości

[hamulec] Avid BB5

Misiek_z11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jeżeli jest w dobrym stanie i masz piastę na tarcze no i mocowanie na tarcze w ramie to nie widzę przeciwskazan

mimo wszystko sądzę, że sd7 wystarczy z tyłu, chyba, że Ci on nie odpowiada zupelnie

• 9 miesięcy temu...
Napisano

A ja mam pytanie odwrotne, jezeli sila sd7 na przodzie jest niewystarczajaca to wyczuje wzrost sily hamowania po zamianie na mechanika? Tylko nie wiem czy znajde sam zacisk bb5, bo tarcze musze miec pod CL. Co sadzicie o hamulcach mechanicznych shimano np. br m415?

Napisano

hey nie będę zakładał nowego posta a mam tez pytanie co do tych hamulców.powiedzcie czy wogóle sie je opłaca czy warte są

jak mielibyście porównywać je do hamulców MPH-3 gianta (hydraulik) to które byście wybrali??. ja sie na mechanicznych hamulcach w ogole nie znam i nigdy na nich nie jeździłem wiec prosił bym o rade MPH-3 czy AVID BB5

Napisano

wiesz co taka odpowiedz mnie nie satysfakcjonuje będę miał te tarczówki avida BB5 z tarczą 185 w nowym rowerku rower będzie używany do FR .teraz pytanie czy te AVIDY będą lepsze od MPH-3(tarcza 160) w FR jeśli nie to porostu je wykręcę i wkręcę MPH żaden problem dla mnie

Napisano

chodzi o to ze na chwile obecna mam te 2 hamulce i muszę jakiś wybrać wiec ja myślę ze MPH będzie lepszy a co do tarczy to myślę ze sie zgodzę z tobą a do końca roku mam zamiar kopic lepsze wiec już nie będę mail takiego problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...