hiroaq Napisano 18 Sierpnia 2007 Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam!! Zakupiłem łańcuch Wippermann coneX 804. Gościu który zakładał mi go w serwisie powiedział że te spinki które są w zestawie w ogóle sie nie nadają. Założył mi bez spinki. Jednak chcę założyć spinkę. Jaką kupić spinkę do tego łańcucha ??
Rulez Napisano 18 Sierpnia 2007 Napisano 18 Sierpnia 2007 Jeśli zabrał tą spinkę to każ mu ją oddać , zapinałem 2 łańcuchy - Connex 9X1 oraz Connex 808 i nie było żadnych problemów Pragnę cię poinformować, że spinka Wipperman jest lepsza niż spinka Sram (sprawdziłem)
gremson Napisano 18 Sierpnia 2007 Napisano 18 Sierpnia 2007 Mam już jakiś czas (700km) łańcuch conneX 804 i spinkę firmową WIPPERMANN dołączoną do łańcucha. Wszystko jak na razie bezawaryjnie. Zgodzę się z przedmówcą- idź do sklepu i poproś o oddanie spinki. pozdrawiam
sebekfireman Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 Ja także w Connexie 800 używam oryginalnej spinki i w ogóle na nią nie narzekam. Proponowałbym Srama. A spinka Srama będzie w ogóle pasowała, bo z tego co się orientuję to łańcuchy Connexa są o trochę szersze.
Mad Max Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 Hmm, no to chyba że. W każdym razie kiedyś rozmawiałem z gościem w serwisie i nic nie mówił żeby te łańcuchy były "niewymiarowe", ale może się pomylił. Zawsze można założyć Wippermana jak poleca Rulez.
Schwefel Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 Wippermann robi najlepsze spinki jakie miałem. Gość cię nieźle w konia zrobił. Sobie pewnie ją zamontował albo opchnął na boku.
hiroaq Napisano 20 Sierpnia 2007 Autor Napisano 20 Sierpnia 2007 Witam!! Niestety ale już nie posiadam tej spinki Wiem że można kupić spinki Wippermanna tylko że są o różnej szerokości http://www.velo.com.pl/php/produkty.php?m=19&k=47 Jak szerokość to mojego łańcucha ?? Z tego co widzę to posiadam łańcuch o szerokości 7,2 mm a Wippermann nie robi chyb a takich spinek Przepraszam, ale nie wiem jak mogę podpiąć się pod mój ostatni post
Oczko Napisano 22 Września 2007 Napisano 22 Września 2007 spokojnie kup sobie spinkę SRAM-a. Miałem ten sam problem tzn. chciałem wyczyścić ubłocony łańcuch i za cholerę nie mogłem ściągnąć tej "cudownej" spinki, która była przy łańcuchu - po prosty przeciąłem ją . Robisz to tak- zakładasz łańcuch, następnie spinkę SRAM-a (na tyle ciasno na ile się da) i lekko naciskasz na pedały na 100% zaskoczy. Co ciekawe wcale nie ściska łańcucha i łańcuch pięknie się obraca po kasecie i przerzutce. Po jednej jeździe spinka na miejscach przylegających do ogniwa dotrze się na tyle, że nie będziesz miał większego problemu ze ściągnięciem. POZDRO Oczko
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.