Skocz do zawartości

[łańcuch] Jaka spinka ?

hiroaq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!

Zakupiłem łańcuch Wippermann coneX 804. Gościu który zakładał mi go w serwisie powiedział że te spinki które są w zestawie w ogóle sie nie nadają. Założył mi bez spinki. Jednak chcę założyć spinkę. Jaką kupić spinkę do tego łańcucha ??

Napisano

Jeśli zabrał tą spinkę to każ mu ją oddać :D , zapinałem 2 łańcuchy - Connex 9X1 oraz Connex 808 i nie było żadnych problemów :woot:

Pragnę cię poinformować, że spinka Wipperman jest lepsza niż spinka Sram (sprawdziłem) :)

Napisano

Mam już jakiś czas (700km) łańcuch conneX 804 i spinkę firmową WIPPERMANN dołączoną do łańcucha. Wszystko jak na razie bezawaryjnie.

Zgodzę się z przedmówcą- idź do sklepu i poproś o oddanie spinki.

pozdrawiam

Napisano

Ja także w Connexie 800 używam oryginalnej spinki i w ogóle na nią nie narzekam.

Proponowałbym Srama.

A spinka Srama będzie w ogóle pasowała, bo z tego co się orientuję to łańcuchy Connexa są o trochę szersze.

Napisano

Hmm, no to chyba że. W każdym razie kiedyś rozmawiałem z gościem w serwisie i nic nie mówił żeby te łańcuchy były "niewymiarowe", ale może się pomylił. Zawsze można założyć Wippermana jak poleca Rulez.

Napisano

Witam!!

Niestety ale już nie posiadam tej spinki :)

Wiem że można kupić spinki Wippermanna tylko że są o różnej szerokości http://www.velo.com.pl/php/produkty.php?m=19&k=47 Jak szerokość to mojego łańcucha ??

Z tego co widzę to posiadam łańcuch o szerokości 7,2 mm a Wippermann nie robi chyb a takich spinek :)

Przepraszam, ale nie wiem jak mogę podpiąć się pod mój ostatni post

• 1 miesiąc temu...
Napisano

spokojnie kup sobie spinkę SRAM-a. Miałem ten sam problem tzn. chciałem wyczyścić ubłocony łańcuch i za cholerę nie mogłem ściągnąć tej "cudownej" spinki, która była przy łańcuchu - po prosty przeciąłem ją ;).

Robisz to tak- zakładasz łańcuch, następnie spinkę SRAM-a (na tyle ciasno na ile się da) i lekko naciskasz na pedały na 100% zaskoczy. Co ciekawe wcale nie ściska łańcucha i łańcuch pięknie się obraca po kasecie i przerzutce. Po jednej jeździe spinka na miejscach przylegających do ogniwa dotrze się na tyle, że nie będziesz miał większego problemu ze ściągnięciem.

POZDRO

Oczko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...