marcin1212 Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Witam! Czy miał ktos kiedys stycznośc z tymi klockami?? http://www.allegro.pl/item212122549_klocki...nna_gumka_.html
bartekgib Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Zapewne lepsze od jakiś orginalnych Alhong'ów czy Tektro, ale to chyba nie jest coś "bardzo dobrego". Lepiej dołożyć i kupić coś lepszego wg. mnie. Pozatym firma SNG robi hamulce niskiej klasy. Pozdrawiam !
krawiec91 Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Może jeżeli czegoś nie używałeś i nie masz o czyms pojęcia to sie po prostu nei wypowiadaj. Zachowujesz sie jak specjalista od wszystkiego udzielasz sie w kazdym temacie o sprzecie a piszesz takie ######y ze głowa mała:/
bartekgib Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Z hamulcami tej firmy miałem do czynienia - nawet z tarczowymi. I nie mogę powiedzieć, aby komponenty tej firmy wychodziły ponad kategorie tanich Promax'ów. Ja nie mogę polecić tych klocków. Klocki są ważnym elementem roweru, ale w te niewarto inwestować. A to, że są to klocki z wymiennymi wkładami - to nie znaczy, że są lepsze. Pozdrawiam !
Schwefel Napisano 7 Lipca 2007 Napisano 7 Lipca 2007 Ale tu było pytanie o klocki a nie hamulce. To chyba różnica.
marcin1212 Napisano 7 Lipca 2007 Autor Napisano 7 Lipca 2007 Z hamulcami tej firmy miałem do czynienia - nawet z tarczowymi. I nie mogę powiedzieć, aby komponenty tej firmy wychodziły ponad kategorie tanich Promax'ów. Ja nie mogę polecić tych klocków. Klocki są ważnym elementem roweru, ale w te niewarto inwestować. A to, że są to klocki z wymiennymi wkładami - to nie znaczy, że są lepsze. Pozdrawiam ! Podobne zdanie można mieć o shimano. Jeżeli weżmiemy pod uwage przerzutke sisa za 15zł. Czy ktoś jeździł na tych klockach i może coś obiektywnego o nich powiedzieć??? PS Popieram krawca..
radomir82 Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Niestety...a może stety:-) popieram zdanie bartka, SNG to tanie dziadostwo ( w stylu Promaxa, czy Alhong-ów właśnie) niesamowicie szybko się zużywają , również jakość podkładek regulacyjnych czy samych nakrętek pozostawia wieele do życzenia ( przy próbach silnego dokręcenia wyrabia się łeb śruby:-), ogólnie nie polecam, co jak co, ale np. do Tektro, czy tym bardziej Shimano bym tego szmelcu nie porównywał:-) ps. Sis-y wcale nie są takie złe, powiem więcej, jak za 15 zł są bardzo dobre, 1000 razy lepsze niż jakieś Sunrace-y, Falcony, Gipiemme czy Gilongi he he :-)
DOMAN Napisano 9 Lipca 2007 Napisano 9 Lipca 2007 Popieram sis is the best. Seryjne Promax wcale nie sa złe szczegolnie model za 8 zł. Ja jeżdżę na klockach za 3 zł komplet przez cały sezon (zima, lato) i powiem, że tragedii nie ma fakt w połowie sezonu są mocno zjechane ale i tak hamują. A najlepsze klocki jakie miałem w swoim żywocie to YPK.
SpiderMAN Napisano 10 Lipca 2007 Napisano 10 Lipca 2007 A ja polece Ci Avidy Rz... Mam je w przednim hamplu, sa to polmetaliki i hamuja bardzo dobrze. Na tyle mam EBC Red i takze sprawuja sie wysmienicie.
marcin1212 Napisano 10 Lipca 2007 Autor Napisano 10 Lipca 2007 JAk kupisz mi tarcze to chętnie je założe:p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.