Skocz do zawartości

[części] tanie części z zagranicy

tomiyomi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Z racji zawodu podróżuje dużo po europie, czy jest możliwość zakupienia gdzieś za granicą tańszych niż w Polsce części rowerowych, chodzi mi konkretnie o jakieś markety lub hurtownie, szukam małych ilości dla siebie i znajomych.

Napisano

Najczęściej Czechy Słowacja Niemcy rzadziej Włochy Francja, ale reszta europy też się zdarza. Szukam podstawowych rzeczy łańcuchy korby kasety przerzutki itp. wszystko co się zużywa w zależności od potrzeb kiedyś się nawet amor zdarzył. Liczę, że może da się parę groszy zaoszczędzić przy okazji skoro i tak jestem w tamtych rejonach.

Napisano

Witam. Porównując ceny na ebay są takie same jak w Polsce, jedynie nie raz może trafić sie okazja. Tak więc myśle, że nie opłaca się sciągać z zagranicy. Pozdrawiam.

Napisano

opłaca sie ściągać za granicy. Na terenie Niemiec i Austrii są hurtownie gdzie sprzęt jest dużo tańszy, zaopatruje sie tam m.in synkros. Jednak gdzie one są i jak sie nazywają, niestety nie wiem, a chłopaki z synkrosa tego nie zdradzą :)

Napisano

W Niemczech jest taniej, w Czechach i Słowacji też. Jednak najniższe ceny są w USA i to nawet ~50% na niektóre części.

Kupiłem kierownicę szosową FSA K-Force Carbon za...100 $. Jej cena katalogowa w US wynosi 175 $, czyli ~480 zł. W Polsce kosztuje ona 750 zł.

Pedały Time RXS Ulteam w US 250 $ a w PL ponad 1000 zł.

Oczywiście mówię o częściach wysokiej klasy bo nikt nie będzie sprowadzał kasety z łańcuchem ze względu na koszty przesyłki, które wynoszą 25-35 $.

Napisano

Patrzac na ebay, to najbardziej oplaca sie kupowac uzywane lekko czesci ;) Sa mega tanie:) No i nowe tez drogie nie sa.Np. osotnio patrzylem przerzutka tylna xt kosztuje 30$ przy obecnym kursie dolara to wychodzi jakies 81zł :) Czyli nic tylko kupowac!

Pozdro

Napisano
Witam. Porównując ceny na ebay są takie same jak w Polsce, jedynie nie raz może trafić sie okazja. Tak więc myśle, że nie opłaca się sciągać z zagranicy. Pozdrawiam.

chłopie co Ty za głupoty opowiadasz? twierdzisz ze na ebayu są takie same ceny jak u nas? no to nieźle....może części typu jakies tam drobiazgi shimano, tańsze komponenty itd to tak, ale wysokiej klasy amory, rurki, pedały, koła itd są poprostu śmiesznie tanie

oczywiście w róznych krajach co innego się opłaca ale jeśli przyjmiemy że bohater tematu ma i tak podróż za darmo to przy odrobinie sczescia i cierpliwosci moze złożyć suuuuuper sprzęcik za niewiele $$$

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Słyszałem, że w Cieszynie(na pograniczu polsko - czeskim, po stronie polskiej) jest jakiś sklep gdzie można kupic wiele rzeczy po czeskich cenach a za przesyłke zapłacić normalnie - po polsku ;). Jednak nie wiem czy to prawda. Może ktoś coś słyszał ? Moze ktoś zna jakąś strone internetową tego sklepu ? Szukałem w googlach i nic ;) Moze to tylko pogłoska, ale dobrze byłoby się zainteresować.

Napisano
Słyszałem, że w Cieszynie(na pograniczu polsko - czeskim, po stronie polskiej) jest jakiś sklep gdzie można kupic wiele rzeczy po czeskich cenach a za przesyłke zapłacić normalnie - po polsku ;). Jednak nie wiem czy to prawda. Może ktoś coś słyszał ? Moze ktoś zna jakąś strone internetową tego sklepu ? Szukałem w googlach i nic ;) Moze to tylko pogłoska, ale dobrze byłoby się zainteresować.

noo też bym chciał, w w Czechach (na pewno w teorii) można dostać tanio fajne stalowe ramy, miło by to było kupić w PL

Napisano

Ostatnio interesowałem sie oponami, znalazlem jakis czeski serwis gdzie Conti Explorer Protection zwijany kosztował 81 zł, po przeliczenu :)

ok 60 dyszek oszczednosci to mozna pomyśleć, jednak przelew za granice i transport zrekompensowaly by to, wyszlo by na jedno ;)

Wiec dobrze bylo by miec namiar na jakis sklep w miescie granicznym z czechami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...