Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam ciepło wszystkich rowerowiczów!

Chciałbym prosić was o pomoc w wyborze roweru elektrycznego miejskiego bądź trekkingowego. Ogólnie mieszkam na codzień w Holandii, jesli chodzi o teren to zapewne wiecie, że wszystkie drogi/ścieżki są głównie stworzone z myślą o rowerach Miejskich/Kolarskich. Szukam właśnie roweru Miejskiego/trekkingowego elektrycznego z w miarę pojemną baterią (Zasięg) Którym będzie dobrze mi się jeździć i który będzie dostosowany również do terenu o którym wspomniałem powyżej. BĘDZIE to mój pierwszy rower elektryczny i ogólnie pierwszy taki poważny zakup, więc chciałbym wykorzystać po prostu tą kwotę dobrze.. 

Mam jednego faworyta i nie ukrywam, że jestem nim bardzo podjarany więc rzucam tu do niego link na dole. Jeśli ktos miał styczność z tym modelem i marką to chętnie go wysłucham co sądzi o tym.

https://skiteam.pl/editor-hybrid/7657-388264-rower-cube-823100-editor-hybrid-pro-400x-4054571465627.html

Moje gabaryty to:

178cm wzrostu

77kg wagi

Jeśli czegoś nie dopisałem to proszę mnie poprawić ponieważ jestem świeży w temacie rowerów jak i rowniez na tym forum hehe.

Edytowane przez jimmy97
Napisano (edytowane)

Ten Cube Editor to dobry pomysł szczególnie na płaski teren - 400 Wh zupełnie wystarczy na ponad 100 km przy pewnym wkładzie własnym a rower jest lekki. Tylko zwróć uwagę na jedną sprawę - w tym modelu nie da się wyjąć baterii celem naładowania w domu - trzeba ładować rower w całości. Jeśli Co to nie przeszkadza - to jako rower miejski/ trekkingowy jest to bardzo dobra opcja.

Edytowane przez PiotrWie
Napisano

@PiotrWie Ok.. Powiedz mi Piotrek czy będzie to dla mnie jakiś duży minus na dłuższą mete, że bateria jest niewyjmowana? No Bo tak jak napisales i tak rozumiem, ze jesli będę go chcial naładować to po prostu w całości, czyli - Biorę go o środka i tam ładuje.

Napisano

Samo w sobie nie stanowi żadnego problemu. To zależy od tego jak go będziesz użytkował - ja przez ładnych kilka lat nie miałbym problemu - ładowałem w garażu . Ale już trzeci raz pojechaliśmy na dłuższy ( 2-3:miesiące) z dwoma rowerami i nie do każdego wynajmowanego apartamentu da się wprowadzić rower - czasem są wysokie schody, wąska klatka schodowa - wtedy rowery zostają w samochodzie ( mieszczą się w środku). Jeśli masz pewność że nigdy nie będziesz potrzebował ładować baterii luzem - to się tym nie przejmuj.

Napisano

Wlasnie pytałem parę osob, które siedzą towniez w temacie rowerów to ich opinią -  lepiej brać rower z wyjmowaną baterią. Ogolnie wiecej jest minusów niz plusow przy rowerze z "Niewyjmowaną baterią" Na przykład tak jak wspomniałeś: Nie wszędzie moglbym wejść z takim rowerem do niektórych pomieszczeń..  I tu sie zastanawiam czy aby na pewno dobrym pomyslen bylo by kupno rowery z niewyjmowaną baterią?

Napisano

Trzeba mieć pewność że nigdy nie będzie potrzebny ładowania poza rowerem. Plusem jest rama o mniejszej szerokości. Ale nawet Cube w nowym modelu zrobił baterię wyjmowaną ( i zmienił silnik na Bosch Hub - w tylnym kole).