Pawel198808 Napisano 22 Września Napisano 22 Września (edytowane) Witam, Chcę zrobić kompletny serwis amortyzatora Rock Shox Domain R i komlpetuję materiały. W serwisówce Rock Shoxa zalecają Sram Butter (wiadoma sprawa), do tłumika (górnej lagi) 235ml Maxima PLUSH 3wt, do dolnej lagi z tłumikiem 10ml Maxima PLUSH Dynamic Suspension Lube Light. Do sprężyny powietrznej (górna laga) 3ml Maxima Plush Suspension Lube Heavy i do dolnej lagi ze sprężyną 10ml Maxima PLUSH Dynamic Suspension Lube Light. W serwisówce jest też napisane, że Maximę PLUSH Heavy oraz Light można zastąpić olejem Rock Shox 0w-30. Robił ktoś taki serwis i może potwierdzić, że zastąpienie Maximy Heavy oraz Light olejem 0w-30 nie powoduje gorszej pracy widelca? Maximy Heavy wchodzi zaledwie 3ml, a opakowanie fabryczne ma 120ml, zanim zużyję ten olej do serwisu to się zestarzeje 🙂 Z góry dziękuję i pozdrawiam Edytowane 22 Września przez Pawel198808 Cytuj
Dokumosa Napisano 22 Września Napisano 22 Września Maxima Heavy jest tylko po to żeby rozcieńczyć smar DynamicSeal, który pakuję się do sprężyny powietrznej. Możesz użyć Maximę Light w nieco mniejszej objętości. U siebie mam ze 2 widły w których sprężynę złożylem na samym SRAM Butter (bez dodawania oleju bo nie miałem pod ręką smaru DynamicSeal), i tak już jeżdżą drugi sezon. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi