Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Mam możliwość kupienia prawie nówki za ok. 3800EUR. Rozmiar L.

Typ/model: Goroc TR:X 8.63 Pinion MGU E1.12/700 Wh

Flyer Goroc

Niby okazja, ale jakoś mało o tych rowerach na forach. Nie mówiąc już o zastosowanym ekosystemie, napędzie, itd.

Ktoś może ma/miał taki/podobny rower? Coś może powiedzieć?

Edytowane przez darekpawel
Napisano

Flyer jest szwajcarską firmą, produkującą dobre lecz drogie rowery. Pinion jest napędem połączonym z systemem zmiany biegów, w Polsce dość niszowym, osobiście spotkałem jedną osobę posiadającą ten napęd, był zadowolony ale dopiero zrobił ok 1000km. Na pewno może być problem z dostępnością serwisu - nie piszesz gdzie mieszkasz- ale skoro podajesz cenę w euro to pewnie nie w Polsce - może masz w pobliżu serwis Piniona. Osobiście wolałbym rozwiązanie klasyczne - w Centrum Rowerowym są Flyery z napędem Panasonica z zeszłego roku w dobrej cenie - wygląda na to że kupili hurtem wszystko co zostało z zeszłego roku i dostali dobrą cenę.

Napisano

I pozostaje pytanie, do czego ma być ten rower - bo to taki potężny SUV - 30kg itd. Napędu osobiście nie znam, ale śnię o nim po nocach - bo Pinion z paskiem to nigdy więcej smarowania łańcucha. Poza egzotycznym serwisem, to zalet wiele.

Napisano (edytowane)

Raczej niewiele się w nim serwisuje. Poza wymianą oleju (samodzielnie) co 10tys. km. A szprychy czy hamulce to każdy serwis ogarnie, chyba.

Pomijam jakieś losowe przypadki typu (mechaniczne walnięcie w mechanizm napięcia paska) albo podobne.

Zresztą też samemu to można wymienić z tego co widzę na jutube.

Napinacz, wymiana…

Rower ma być głównie do trekkingowego jeżdżenia po ścieżkach asfaltowo-szutrowych. Wiem, wiem,… można kupić cokolwiek. Ale nie to chodzi. Jakieś górskie jazdy, itp. to nie dla mnie.

Edytowane przez darekpawel
Dodany link…