Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć, szukam dłuższej sztycy do mojego Giant Roam 2 z 2024 roku. Z tego co widzę jest to profil autorski gianta d-fuse - próbowałem rozmawiać ze sklepem, ale twierdzą że nie mają w ogóle dłuższych sztyc - ma ktoś może ideę gdzie dostać dłuższą sztycę? Interesuje mnie 400mm, lub nawet 450mm. (Oryginalna ma 350mm).

Szukałem na aliexpress, ale udało mi się tylko trafić na jedną 350mm. Jakieś porady?

Edytowane przez vessel
Napisano

Oryginalna sztyca D-Fuse wystarcza w zupełności dla 2 metrowego faceta z rowerem w rozmiarze XL. Jeżeli masz 2m wzrostu i mniejszy rower, to pozostaje Ci wymiana roweru na wiekszy. Po co Ci 400mm?

Napisano

Właśnie po to, niestety kupiłem za mały rower, mam M, brakuje mi kilka cm zeby ustawić rower (tak mi wyszło w fittingu) - gdyby udało mi się znaleźć lekko dłuższą sztycę, powinno być lepiej - żebym mógł "przetrzymać" przed zmianą roweru

Napisano

Nie pomogę ze sztycą (choć mam z taką rower), ale jestem ciekawy jednej rzeczy - na fittingu powiedzieli Ci, że wystarczy zmienić sztycę i będzie OK? Dość dziwne, bo wychodzi na to, że nie o jeden rozmiar tutaj chodzi.

Napisano

Nie, brakło nam zakresu regulacji na sztycy, ogólnie rower jest za mały i do wymiany. 

No ale sztyca pomoże się zbliżyć do akceptowalnej pozycji 

Napisano

A to jest nowy rower? Nie prościej i taniej sprzedać i kupić właściwy rozmiar? Żeby nie było, że po właściwym ustawieniu siodełka będzie za nisko kierownica...

Napisano (edytowane)
17 godzin temu, vessel napisał:

Właśnie po to, niestety kupiłem za mały rower, mam M,

Pozostaje Ci sprzedać i kupić coś innego. co do Roama, to przy długim wysunięciu sztycy pęka rama, bo sztyca pracuje. Karbonowa to w ogóle bardzo ładnie pracuje, ale rama tego nie wytrzymuje.

W przypadku tego roweru, to w ogóle zastanawiałbym się, czy nie przewymiarować samej ramy, tak aby wysunięcie sztycy z ramy było jak najmniejsze

image.thumb.png.134081ab231a4f29ac744a15a60309a9.png

Jak za duży skrócić mostek do minimum.

Edytowane przez smw44199