SanchoPancha Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) Jak myjecie e-bika? Ciągle się zastanawiam nad myjką, którą stosuję. Większość mówi, że nie, ale z drugiej strony, z odległości i pod skosem, ciśnienie nie jest duże. To właściwie jakby deszcz (przykład tutaj). Silnik staram się omijać, czyszczę go później szmatką. No i łańcuch. Środek do czyszczenia czy lepiej nafta i pędzelek ? Ja ostatnio czyściłem naftą, a nakładam wosk do łańcuchów, który nie łapie tak brudu. Edytowane 8 godzin temu przez SanchoPancha Cytuj
Mentos Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) Jest jedna podstawowa prawda, "myjka + rower" to głupota do kwadratu, w wypadku jeeb-bajka do do sześcianu, i nic więcej dodawać nie trzeba. Moczsz rower ze zwykłego szlaufa, zmiotka do mycia auta + wiaderko z jaimś detergentem, potem ciśnieniem co najwyżej z owego szlaucha spłukujesz i w 5min masz rower w bezpieczny dla niego ogarnięty. Jak się zlecą mędrkowi co to będę twierdzić że trzeba wiedzieć gdzie psikać myjką, że można ylko z daleka itp to odłóż ich rady na półkę, poważnie. Edytowane 8 godzin temu przez Mentos Cytuj
SanchoPancha Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu (edytowane) Cytat Od 5 lat używam myjki ciśnieniowej. Przestrzegam tych zasad co na filmiku i wszytko jest ok. Oczywiście po taki myciu suszenie i smarowanie. Łańcuch i kaseta na koniec jest „wypolerowana”. ^- to cytat z linka. Ta myjka z pewnej odległości, to ma naprawdę mega-słaby i do tego rozproszony prysk wody. Do tego zwykła woda, bez dodatków. Dlatego się zastanawiam czy to aż takie szkodliwe. Myłem parę razy, a raczej spłukałem tylko kurz z roweru. Bo w deszczu nie jeżdżę i dużo brudu nie ma. Ale jak coś to zrezygnuję i przejdę na wiaderko jak radzisz. Edytowane 7 godzin temu przez SanchoPancha Cytuj
burz Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Wąż ogrodowy do zmoczenia, potem Muc-Off Nano Tech Bike Cleaner, po pięciu minutach wystarczy spłukać wężem i rower lśni jak z salonu. Tą metodą myję kompleksowo, łącznie z napędem. Jeśli brud szczególnie wżarty, to po pryśnięciu Muc-Off przecieram ręczną szczotką. Cytuj
emski Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu https://www.karcher.com/pl/home-garden/myjki-akumulatorowe/myjka-terenowa/oc-4-15993500.html używam, polecam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi