arwo Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Witam, Jaką długość wentyla stosujecie do obręczy 50mm? Pozdrawiam Cytuj
Greg1 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Czyli 80 mm (czasami zdarzają się też wentyle o długości 65 mm ale łatwiej będzie podłączyć pompkę do 80 mm) Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 65mm powinno być wystarczające. 80mm to już 30mm ponad obręcz, czyli całkiem dużo. W zasadzie nie wiem dlaczego do 80mm łatwiej podłączyć pompke niż do 65mm. Końcówka pompki nachodzi na sam zawór i trochę na sam wentyl. 30mm ponad obręczą może spowodować że właśnie będzie nadmiernie się ruszał. Cytuj
Greg1 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Dlatego łatwiej podłączyć pompkę, że wystaje trochę tego wentyla ponad obręcz - miałem w obręczach 30 mm wentyle 42 mm i jak było mało powietrza to wentyl się chował trochę pod naciskiem głowicy pompki (piszę o takiej podłogowej, z zaciskową głowicą, nie ma tego problemu z pompkami co mają wkręcane wężyki) i czasami ciężko było podłączyć odpowiednio. Przy wentylach 60 mm nie mam tego "problemu" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi