Mod Team sznib Napisano Piątek o 11:25 Mod Team Napisano Piątek o 11:25 5 godzin temu, KNKS napisał: Skoro Sina daje rade, to musi być OK 😉. No, na tym rowerze pięknie widać jakie by było haczenie tyłkiem o oponę przy skokach. Taki MTBek 29' dla niskiej osoby to do XC może być, nie do skakania. 1 Cytuj
PaniMTB Napisano Piątek o 11:47 Autor Napisano Piątek o 11:47 Mam 29 i parę razy dostałam w pupke 😅 Cytuj
Veriv Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) W dniu 27.07.2026 o 22:41, PaniMTB napisał: Cześć! 😊 Szukam swojego pierwszego fulla do MTB i chciałabym prosić o Wasze opinie oraz doświadczenia. Mam 155 cm wzrostu i 73 cm przekroku. Jeżdżę głównie po singletrackach, lubię zjazdy, hopy i chcę coraz bardziej rozwijać technikę, ale zależy mi też na tym, żeby rower dobrze podjeżdżał. Jeżdżę często z grupą, w której sporo osób ma elektryki, więc nie chcę kupić zbyt ciężkiego i ospałego roweru. Budżet to około 10-16 tys. zł. Biorę pod uwagę m.in.: • Merida One-Forty 700 • Lapierre Zesty CF SE • ewentualnie inne modele, jeśli uważacie, że będą lepsze dla osoby mojego wzrostu. Aktualnie jeżdżę na MTB specializet Chisel xs. Co byście polecili z własnego doświadczenia? Chętnie poznam też mniej oczywiste propozycje. Zależy mi przede wszystkim na rowerze dobrze dopasowanym do niskiej osoby, a nie tylko z dobrą specyfikacją. Jednak lubuje się w deore. Sram? ale jednak ta wyższa półka. Dzięki! Roweryi akcesoria Hej, na pewno nie lapierre zesty. Jezdzilem nim - sprawia mega 1sze wrażenie ale nie da sie nisko opuścic sztycy z powodu zakrzywionej rury podsiodłowej. To niesamowicie ogranicza. Mam niższe koleżanki jeżdżące na Specialized Stumpjumper. Myśle że nie ma sensu dalej szukać - stumpjumper będzie super dla Ciebie Edytowane 1 godzinę temu przez Veriv 1 Cytuj
wr81 Napisano 36 minut temu Napisano 36 minut temu Sztycę można wymienić na krótszą (są różnice między modelami nawet przy tym samym skoku).. 1 Cytuj
Mod Team sznib Napisano 13 minut temu Mod Team Napisano 13 minut temu Stumpjumper spoko, ale weź tu znajdź w rozmiarze S1 i w cenie do 16tys. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi