grzesiowu Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Czołem młodzieży! Kupował ktoś od nich coś? W kasie doliczają podatki, cła że niby zapłacą za Ciebie ... kalkulator mi mówi że doliczają 23% więc jakby równowartość naszego VATu. Pytanie co będzie przy odbiorze przesyłki - czy przypadkiem waadza nie doliczy po swojemu drugi raz... a może panikuję i oni mają jakiś oddział/przdstawicielstwo wewnątrz UE i wszystko będzie spoko? Ktoś coś - jakieś doświadczenia? dzięki Cytuj
nctrns Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Z tego co widzę, nie mają magazynu w EU. Jak najbardziej podatki mogą być opłacone przez wysyłającego. Jeśli wypełnią odpowiednio dokumentację i list przewozowy po swojej stronie nie powinno być problemu. Idzie DHLem, oni to powinni widzieć w swoich systemach, że nadawca płaci za wszystko. Cytuj
pecio Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) Jak leci DHL i sklep wszystko już ma wliczone w cenie to zapłacisz jedynie tylko opłatę manipulacyjną /importową za obsługę celną . Wynosi ona 85 zł plus vat czyli 115 zł . Tak mnie skasowali ostatnio. Zakupy były za niecałe 30 dolców. Z cłem i podatkami samych opłat wyszło 219,55 zł Edytowane 8 godzin temu przez pecio Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi