teotym Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca Dwóch kolarzy uczestniczących w maratonie rowerowym w podwarszawskich Markach nie dojechało do mety. Jeden z nich nie żyje, drugi zaginął. https://tvn24.pl/tvnwarszawa/okolice/marki-kolarz-zmarl-w-trakcie-wyscigu-poszukiwania-zaginionego-kolarza-st9118955 Cytuj
gnomon Napisano 29 Czerwca Napisano 29 Czerwca (edytowane) No cóż, było wczoraj mocno ciepło, też wyruszyłem na lekka runde, 1.5h średnia tem 35C max 39C, zjechałem do domu przed 11:00...wyobrażam sobie co sie dzialo na wyscigu. Edytowane 29 Czerwca przez gnomon Cytuj
teotym Napisano 29 Czerwca Autor Napisano 29 Czerwca (edytowane) Ja też jeżdżę, mam 48 lat, zero doświadczenia sportowego, w te upalne dni zrobiłem raz 70 km, drugi raz 44 km, ale nie cisnę jak głupi, tylko spokojnie, cały czas w tlenie, średnia około 19. Jest przyjemnie. Jeżeli ktoś chcę cisnąć do oporu przy 40 stopniach, to jednak powinien się gruntownie przebadać, i nie mówię tu o zwykłym EKG, tylko rezonansie magnetycznym serca, angio-TK tętnic wieńcowych, ergospirometrii itp. Łącznie wyjdzie pewnie tyle, co 1/4 dobrego roweru, ale wiadomo, czy nasza maszyna jest zdolna do takiego wysiłku. Edycja: tego starszego też już znaleźli martwego, jeszcze muszą potwierdzić tożsamość. Edytowane 29 Czerwca przez teotym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi