chudzinki Napisano Niedziela o 18:47 Napisano Niedziela o 18:47 Spotkał się ktoś z przypadkiem żeby łożyska chodziły idealnie, luzu nie było, a przy mocniejszym kręceniu było czuć (żadnych odgłosów) pod nogą nierówną pracę? Wszystko pozostałe jest wykluczone, więc pozostał suport... Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 08:12 Autor Napisano wczoraj o 08:12 A ktoś jest w stanie potwierdzić moje rozumowanie odnośnie linii łańcucha w korbie https://www.sram.com/en/service/models/fc-nx-1-c1 ? Jeżeli zamontowana jest zębatka 3 mm to linia jest 55 mm? Cytuj
olo850 Napisano wczoraj o 09:00 Napisano wczoraj o 09:00 Nie jestem ekspertem, chyba podałeś za mało danych - pytanie czy masz oś DUB MTB czy DUB MTB Wide? W pierwszym przypadku 52mm, w drugim 55 mm. Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 09:07 Autor Napisano wczoraj o 09:07 Założyłem, że skoro korba jest DM to będzie Wide (?), ale chciałem potwierdzenia 🙂. Cytuj
marcin_ostrów Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowane) Nie zawsze tak będzie . Są korby DUB z CL 52 i DUB wide z CL 55 . Oczywiście to tak umownie , bo można bawić się z non wide i zębatką 0 offset , tak samo 6mm offset i korba wide .. To że są DM nic nie mówi o wide/non wide Edytowane 23 godziny temu przez marcin_ostrów 1 Cytuj
chudzinki Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu A czarny kolor oznacza Wide? Bo mam czarną oś 😀. Nie chce mi się znowu odkręcać... Ale źle odczytuję tabelkę czy w rzeczywistości jest inaczej? Cytuj
marcin_ostrów Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Kolor to tylko sugestia Wide z offsetem 3 mm ma CL 55 1 Cytuj
chudzinki Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu (edytowane) Czarna i nie Wide 🙂. To teraz mam zagwozdkę czy zakładać MT511 z tą samą linią czy M6120 z 55 mm... Które mocowanie zębatek jest bardziej, że tak powiem, przyszłościowe? Oczywiście po wymianie suportu żeby nie było. Edytowane 16 godzin temu przez chudzinki Cytuj
olo850 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Czyli teraz przeskakujemy z korb Srama na Shimano? Gubię się w rozważaniach. Mocowanie bardziej przyszłościowe w M6120 , ogólnie z tego co widziałem to Deore zawsze robiło lepsze wrażenie niż MT. 1 Cytuj
chudzinki Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Tak @olo850. Postanowiłem przejść na suport Token Ninja, ale chciałem najpierw obadać jaka jest obecnie linia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi