chudzinki Napisano wczoraj o 18:47 Napisano wczoraj o 18:47 Spotkał się ktoś z przypadkiem żeby łożyska chodziły idealnie, luzu nie było, a przy mocniejszym kręceniu było czuć (żadnych odgłosów) pod nogą nierówną pracę? Wszystko pozostałe jest wykluczone, więc pozostał suport... Cytuj
chudzinki Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu A ktoś jest w stanie potwierdzić moje rozumowanie odnośnie linii łańcucha w korbie https://www.sram.com/en/service/models/fc-nx-1-c1 ? Jeżeli zamontowana jest zębatka 3 mm to linia jest 55 mm? Cytuj
olo850 Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Nie jestem ekspertem, chyba podałeś za mało danych - pytanie czy masz oś DUB MTB czy DUB MTB Wide? W pierwszym przypadku 52mm, w drugim 55 mm. Cytuj
chudzinki Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu Założyłem, że skoro korba jest DM to będzie Wide (?), ale chciałem potwierdzenia 🙂. Cytuj
marcin_ostrów Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowane) Nie zawsze tak będzie . Są korby DUB z CL 52 i DUB wide z CL 55 . Oczywiście to tak umownie , bo można bawić się z non wide i zębatką 0 offset , tak samo 6mm offset i korba wide .. To że są DM nic nie mówi o wide/non wide Edytowane 14 godzin temu przez marcin_ostrów 1 Cytuj
chudzinki Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu A czarny kolor oznacza Wide? Bo mam czarną oś 😀. Nie chce mi się znowu odkręcać... Ale źle odczytuję tabelkę czy w rzeczywistości jest inaczej? Cytuj
marcin_ostrów Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Kolor to tylko sugestia Wide z offsetem 3 mm ma CL 55 1 Cytuj
chudzinki Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowane) Czarna i nie Wide 🙂. To teraz mam zagwozdkę czy zakładać MT511 z tą samą linią czy M6120 z 55 mm... Które mocowanie zębatek jest bardziej, że tak powiem, przyszłościowe? Oczywiście po wymianie suportu żeby nie było. Edytowane 6 godzin temu przez chudzinki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi