BuyBike Napisano Piątek o 13:35 Napisano Piątek o 13:35 (edytowane) Witam, nabyłem na allegro kasetę z gwarancją najniższej ceny. Jest to HG200 8rz Shimano. Ale mam obiekcje czy jest to oryginał czy podróbka. Czy ktoś z Was potrafi to rozpoznać? Najmniejsza zębatka 12ka jest matowa i raczej szara niż czarna natomiast reszta zespolonych zębatek to wysoki połysk. Z tego co pamiętam te HG200 były kiedyś produkowane całe matowe. Ale nie wiem jak jest teraz. Załączam zdjęcia. Pozdrawiam Edytowane Piątek o 13:38 przez BuyBike Cytuj
chudzinki Napisano Piątek o 14:24 Napisano Piątek o 14:24 Patrząc po aukcjach to różnie wyglądają. Podaj link. Ale czy komuś chciałoby się podrabiać taką tanią kasetę? Cytuj
marvelo Napisano Piątek o 15:22 Napisano Piątek o 15:22 Skala produkcji komponentów masowych Shimano jest tak duża, że żaden producent nie miałby szans osiągnąć za podobne pieniądze choćby zbliżonej jakości i precyzji wykonania. U mnie w Madani Cabrero była taka (chyba też większość zębatek malowana, ale nie chce mi się teraz jest szukać w pudłach): Jeśli masz pod ręką wagę kuchenną to możesz zweryfikować - waga kaset jest bardzo powtarzalna. Podróbka musiałaby iść gdzieś na skróty, by zaoszczędzić na kosztach i na pewno jakimś szczegółem konstrukcyjnym by się różniła. Mi to wygląda w 100% na oryginał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi