luksz Napisano 7 Czerwca Napisano 7 Czerwca (edytowane) Witam Chciałem zaczerpnąć opinii który kask będzie lepszy Giro Agilis Mips czy Lazer Strada KinetiCore.Może jakiś inny kask polecacie do gravela i xc (max 500zl)Jakie są Wasze opinie i doświadczenia.Pozdrawiam Edytowane 7 Czerwca przez luksz Cytuj
Wojcio Napisano 7 Czerwca Napisano 7 Czerwca Ten, który na Ciebie pasuje. Marzyłem o POC i nic z tego - nie ten kształt łba. W tym roku miałem upadek na asfalcie (lazer kinekticore tonic) i musiałem kupić nowy kask i skończyło na kolejnym Lazerze (tym razem Z1). Na enduro kupiłem nowy kask Canyona (z testów to najlepszy na świecie) i też odesłałem- obwód się zgadza, kształt nie. A Fox przypasował. Oczywiście są kaski z natury złe (miałem takiego Decathlona z beznadziejną wentylacją) i są mniej i bardziej bezpieczne. Ale przede wszystkim producenci mają różne kopyta. Cytuj
2marekm Napisano 8 Czerwca Napisano 8 Czerwca Mierzyć, mierzyć i jeszcze raz mierzyć. Ja przymierzyłem chyba z 12 kasków i żaden mi nie pasował. Bez przekonania zamówiłem BELL Falcon XR MIPS i ten wreszcie okazał się przysłowiowym "strzałem w dziesiątkę" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi