CC_PL Napisano 2 Czerwca Napisano 2 Czerwca Cześć, zainstalowałem appkę Mapy.com na smarkfonie. Wygląda spoko i jest właściwie darmowa (większość ficzerów). Wiem, że to nie komoot czy Strava ;), ale ta appka jest za free i te profesjonalne appki mają chyba szczególnie sens jak ma się licznik rowerowy pro, który z nimi gada. Ja mam Sigmę ROX 4.0 która gada tylko z Komoot. Komoota zainstaluję później, obecnie mało jeżdżę (pogoda, przeziębienie i inne). Jak Wam się podoba appka Mapy.com? Co Wam w niej szczególnie się spodobało, a co mniej? Ja odkryłem udostępnianie pozycji (tracking) - czasem fajna rzecz + eksport GPX plików. Na razie tyle, zainstalowałem ją 5 minut temu, jeszcze nie sprawdzałem w boju. Jak mapy.com wypada na tle Komoot? - to porównanie mnie szczególnie interesuje ze względu na posiadany licznik, do Stravy (chyba najpopularniejszej appki) na razie nie mam sprzętu, a więc na razie nie jest w obszarze mojego zainteresowania. Dzięki za Wasze spostrzeżenia i opinie! Cytuj
Maciorra Napisano 2 Czerwca Napisano 2 Czerwca Sigma Rox może synchronizować Twoje jazdy ze Stravą za pośrednictwem apki Sigma Ride. Po skończonej jeździe łączysz komputerek z telefonem po BT, jazda jest wysyłana do Sigma Ride, a stamtąd jeśli podepiesz konto, automatycznie do Stravy. O ile oczywiście potrzebujesz do czegoś Stravy;) 1 Cytuj
CC_PL Napisano 2 Czerwca Autor Napisano 2 Czerwca Dzięki, nie wiedziałem o tym! W sumie nie wiem czy potrzebuje (??). Musze poznać różnice i się zorientować, bo tam jest tyle bajerów - z większości nie skorzystam. Cytuj
CC_PL Napisano 26 Czerwca Autor Napisano 26 Czerwca Sprawdzałem tą appkę mapy.com na rowerze i śledzenie działało "kijowo" - bardzo rzadko odświeża pozycję więc na ekranie widać wszystko z ogromnym opóźnieniem. Wiem, że to jest za free, ale cholera słabo dopracowana. Cytuj
itr Napisano 26 Czerwca Napisano 26 Czerwca (edytowane) Głupio wspierać aliekspres, ale IGPs 300 bez dotyku wyleczył mnie z telefonu, i pozwala śmiało samotnie jechać po wgranych wcześniej śladach innych.... bateria działa długo. A telefon jest schowany i nie traci baterii. Najlepiej wydane 300 zł przez ostatnie 3 lata... jak to się ma do Sigmy nie wiem, i po co w sumie te mapy Cz odpalasz na telefonie... sam czasem improwizuję - włączam strawę( opłaconą) i na hit mapie patrzę co wybierali inni , gdzie da się przedrzeć tam gdzie chcę... Edytowane 26 Czerwca przez itr Cytuj
CC_PL Napisano 26 Czerwca Autor Napisano 26 Czerwca Rozumiem, OK, ale w ostatnim poście odniosłem się do tylko jednej funkcji czeskiej appki -> chodzi o to, że ja jadę na rowerze i moje współrzędne są przesyłane na serwer i ktoś inny może zobaczyć gdzie aktualnie jestem. To coś w rodzaju lokalizatora GPS (czyli urządzenia które szef Wam dołoży do auta flotowego - dla Waszego bezpieczeństwa oczywiście ). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi