pomeloelo Napisano 30 Kwietnia Napisano 30 Kwietnia Witam. Mam problem z doborem ramy Unibike Crossfire GTS. Mam 174cm wzrostu i przekrok ~77-78cm. Producent mocno sugeruje, że powinienem wybrać 19'', ale patrząc na wymiary i pamiętając o fakcie, że powinienem mieć lekki zapas od ramy do klejnotów królewskich, bardziej przekonuje mnie 17''. Czy ktoś o podobnych parametrach miał podobny problem i mogłby podzielić się swoim wyborem i wrażeniami? Z góry dziękuję. Cytuj
chudzinki Napisano 30 Kwietnia Napisano 30 Kwietnia Strasznie krótkie te ramy są przy długiej podsiodłówce... Miałem pisać żebyś nawet nie myślał o 19-tce, ale w tym przypadku nie wiem czy to nie będzie dobre rozwiązanie. Cytuj
pomeloelo Napisano 30 Kwietnia Autor Napisano 30 Kwietnia @chudzinki ale rozumiem, że w pierwszym odruchu bardziej polecana byłaby 17''? 😄 Cytuj
chudzinki Napisano 30 Kwietnia Napisano 30 Kwietnia Tak by było w większości rowerów, ale nie tutaj. Musisz się pogodzić z brakiem zapasu do górnej rury 😀 i brać 19. Cytuj
pomeloelo Napisano Wtorek o 09:39 Autor Napisano Wtorek o 09:39 Ostatecznie zdecydowałem się na ramę 17'' i okazała się w punkt 🙂 Myślę, że 19'' też by się sprawdziła, ale tutaj nie mam absolutnie na co narzekać. Zostawiam komentarz, gdyby ktoś w przyszłości trafił na ten wątek. 1 Cytuj
Miro1970 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Słusznie zrobiłeś. Zazwyczaj odwieczna mądrość ludowa, by w razie wątpliwości brać mniejszą, się sprawdza. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi