Skocz do zawartości
  • 0

[rama Kona Kahuna DL] Oklejanie roweru folią - za i przeciw

Pytanie

Gość Jakub
Napisano

Cześć, kupiłem niedawno Konę Kahunę DL - rozważam oklejenie ramy folią Oraguard 270, ale tylko dolnej części rury i części górnej.

Czy łatwo później usunąć folię aby nie uszkodzić lakieru i czy nie ma śladu po jej usunięciu po latach np. inny odcień ramy w tych oklejonych miejscach? 

Oklejacie ramy nowych rowerów czy nie? 🙂

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Napisano (edytowane)

Z odklejeniem nie ma problemu  a w zależności od jakości lakieru potem widać ślad po mniej wypłowiałym miejscu gdzie była folia. Obecnie nie bawię się w oklejanie bo i tak krótko śmigam na rowerze z reguły dwa sezony i na żyletki . 

Edytowane przez pecio
  • 0
Napisano

Ja oklejam wszystkie rowery. Jeśli nie łamiesz ram co dwa lata to warto. Szczególnie jeśli planujesz wożenie rowerów na bagażniku. 

Na MTB mam Oroguard

Szose i gravela okleiłem folią samochodową PPF, lepiej się ją kładzie, lepiej wygląda i jest w wersji matowej. Niestety jest też cieńsza.

Na allegro są też gotowe wycięte zestawy folii na szosę/grawela MTB itp.

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...