qwerty1238 Napisano Czwartek o 17:00 Napisano Czwartek o 17:00 Cześć. Kupiłem nowe tyle koło MAVIC Crossride FTS-X i nie pasuje mi kaseta SRAM XS-1270 Eagle. W serwisie rowerowym powiedzieli mi że bębenek jest za krótki (kombinowali z podkładkami i nie są wstanie tego naprawić. W sklepach rowerowych online się pytałem czy mają może bębenek 12 rzędowy ale też nie pomogli. Może ktoś pomoże mi z zakupem odpowiedniego bębenka. Piasta w tym kole jest firmy Navic na szybko zamykacz 9x135 mm. Tak wygląda koło po założeniu kasety. Rozkręcony bębenek wygląda tak Niestety w poprzednim tylnym kole rozleciał mi się bębenek. Cytuj
KSikorski Napisano Czwartek o 20:06 Napisano Czwartek o 20:06 To jest kaseta z systemy transmission. Transmission ma kasetę wysuniętą o 2,5mm bardziej w prawo względem reszty świata. Tę kasetę da się założyć tylko w przypadku standardu piasty 12x148 i ramy w standardzie UDH. Cytuj
qwerty1238 Napisano Czwartek o 20:43 Autor Napisano Czwartek o 20:43 Stara kaseta Sram SX Eagle CS-PG1210 też nie pasuje to tego bębenka. To pozostaje jedynie poszukać piasty? Cytuj
uzurpator Napisano wczoraj o 05:18 Napisano wczoraj o 05:18 Masz łańcuch do góry nogami - przynajmniej patrząc na zdjęcie. Poza tym, bębenek jest pewno pod szosowy 11/12, więc do kasety eagle potrzebuje podkładki 1.8mm. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi