cinek1987cinek Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Witam serdecznie. Potrzebuję pomocy w ogarnięciu tematu zaślepki łożyska koła przedniego. Mianowicie albo zgubiłem ją albo jej nie było jak kupowałem rower (kilka lat temu)… dziwne …!?! Zaczęło huczeć mi łożysko po stronie tarczy - koło przód. Demontaż. Znalazłem co się dzieje. Ale po dłuższej chwili myślę… dlaczego nie mam tam end capa? Po drugiej stronie jest. Nakręcany na oś (gwint) i kontrowany śrubką z boku. Z tyłu też są. A tu brak … Oś sztywna 12 mm. Brak tu gwintu. do tego końcówka ośki w kole jest szersza niż dalsza jej część. No i pytanie. Ma tu coś być ? A jeżeli tak to co dokładniej ? Pomoże Ktoś zlokalizować ? z góry dziękuję 🙏 Cytuj
gnomon Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu https://wertykal.com/upload/fulcrumspareparts/2020_Fulcrum_Spare_Parts_Road_Rev05_01_2021.pdf Pogladowy spec. Nie wiem ktory masz rok produkcji, ale pewnie po elementach dojdziesz.. 1 Cytuj
cinek1987cinek Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu Dzięki. Właśnie byłem u nich na stronie. Przeglądałem zaślepki. No i wg schematu nie ma tam zaślepki - lewa strona osi wg screena. Zgłupiałem. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu No najwyraźniej nie ma i tyle. Za osłonę łożyska robi ten dekielek. Cytuj
cinek1987cinek Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu Aż dziwne. Ale to znaczy że musiało tak być. Nie zwróciłem uwagi jakoś. Jak już wiem to wygląda to dziwnie. Od strony tarczy. Ale nie doszukuje więcej. Dzięki za pomoc 👌 Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowane) No jest to conajmnien dziwne, bo przecież tam chociażby po myciu zrobi się basen. Miałem kiedyś koła Fulcrum podobnej klasy i były naprawdę pancerne, natomiast miały swoje bolączki. Edit: Przyjrzałem się i w zasadzie mimo że wygląda to dziwnie, to jednak woda się tam nie zatrzyma. Trzeba tylko uważać przy myciu, żeby nadmiernie tam nie lać wody i tyle. Edytowane 13 godzin temu przez przecietny.kolarz 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi