Damian24911 Napisano Poniedziałek o 11:40 Napisano Poniedziałek o 11:40 Witam. Posiadam rower z Piasta boost 141 i niestety krzywa obręczą i luźnym bębenkiem. Mam dwa pytania. Pierwsze to: czy da się skasować ten luz w bebenku( czy ta miska pod łożysko jest wprasowana, czy wkręcona?) drugie, to czym zastąpić to koło. Rozmiar 29 cali i kaseta 11 rzędów Cytuj
cervandes Napisano Poniedziałek o 11:52 Napisano Poniedziałek o 11:52 Luz w bębenku kasuje się nie żadną miską tylko podkładkami. Wpisz w youtube odpowiednie hasło, znajdziesz masę poradników. Cieniutkie podkładeczki, które się usuwa w razie potrzeby. Koło zastąpić nowym kołem. Pod piasty 141 da się DT Swissa na przykład skonwertować (kupując piastę 148mm i endcapy od QR). Wtedy masz doskonałą dostępność części w razie potrzeby. A jak bida i nie chcesz konwersji uprawiać, to nawet w Shimano znajdziesz dedykowany model, np: https://bike.shimano.com/pl-PL/products/components/pdp.P-FH-QC400-HM-B.html Cytuj
Damian24911 Napisano Poniedziałek o 12:56 Autor Napisano Poniedziałek o 12:56 No tak, ale później dokręcasz to miską… żeby wyciągnąć tą podkładkę, również musisz ją odkręcić bądź wybić . Dlatego pytam, bo nie mogę odkręcić tej miski, a znajomy w serwisie rowerowym powiedział że tu może być miska wciskana bo jest łożysko maszynowe. Cytuj
KSikorski Napisano Poniedziałek o 13:42 Napisano Poniedziałek o 13:42 Nie wiedząc jaka to Piasta nie bardzo jest jak Ci pomóc. Jeśli jest to natomiast formula ładowana jako OEM przez Treka lub scotta to najmniejszą stratą czasu będzie wymiana na Shimano lub koozer (tanio) lub dt Swiss (drogo). 1 Cytuj
Damian24911 Napisano Poniedziałek o 14:14 Autor Napisano Poniedziałek o 14:14 (edytowane) Tak to oem od Treka. Edytowane Poniedziałek o 14:15 przez Damian24911 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi