adamsanders Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Hejo. Zdechł mi dropper, a jako że nie korzystam z niego niemal wcale w ostatnim czasie, pomijam też raczej maratony górskie to zdecydowałem że wrzucam do mojego Oiz'a zwykła sztyce. Problem jest jeden, dropper mial jescze 40mm zapasu do ogranicznika, natomiast właśnie przymierzylem się do pro koryak 31.6x400mm i na sucho bez demontowania siodła wyszło że będzie na styk, pewnie producent wziął jakiś zapas ale przy karbonowej ramie i wadze pod 90kg mam dylemat. Z tego też faktu odrzuciłem wszystkie wynalazki chińskiego karbonu, a te prawilne że względu na cenę. Co byście polecili do podanej kwoty 250zl koniecznie 31.6x400 bez offestu? Zamówiłem jeszcze accenta bo mam od nich mostek ale to chyba i tak brandowany chińczyk chyba że się coś u nich zmieniło. Jest jeszcze Ritchey który spełnia warunki nieco droższy. Koryak waży 260g więc nawet mniej niż deklaruje producent. Odrzucam wszystko co ma więcej niż 300g...jakas wartość dodana za brak mykmyka musi być. Edytowane 2 godziny temu przez adamsanders Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowane) Accent Exe Pro - zdecydowanie polecam. Po awariach i wyleczeniu się z alli-karbonów wszystkie alu-sztyce wymieniłem na ten model. Oczywiście nie będzie "pracowała" jak karbon, ale masą i trwałością przebija konkurencję. Była jeszcze jakaś szytca Thomson'a pokroju Accenta, której użyłem awaryjnie w górach jam chiński karobon pyknął, ale nie pamiętam modelu. Na minus u Accenta i podobnych konstrukcji - regulacja siodełka: kąt śruby od frontu, potrafi utrudnić życie. Dodam, że używałem i jak będę chciał/musiał przestać jeździć z dropperem, to Accenty czekają w szafie Edytowane 1 godzinę temu przez CoolBreezeOne Cytuj
adamsanders Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Właśnie dzisiaj mi przyjdzie exe pro. Fajnie że accent ma napisy w kolorze anody więc nie biją po oczach. Mam nadzieję że będzie nieco dłuższa od pro koryak. Minusem że te mocowanie od spodu siodełka tak mocno eksponuje śruby, nie wygląda to fajnie. Cytuj
Maciorra Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Accent exe pro to była jedyna sztyca która mi pękła - jeździła w gravelu i poddała się na dość technicznym (jak na gravela) singlu. Walnąłem tyłkiem w siodło i jarzmo rozleciało się na kawałki. Teraz mam cięższą RF Ride:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi