taranciak855 Napisano 28 Marca Napisano 28 Marca Witam. Potrzebuję pomocy mam rower Polygon Tambora G4 - padł mi bębenek oraz łożyska po wizycie u sklepach rowerowych usłyszałem że brak takich bębenków i nie naprawią- na stronie obręcz opisana ALLOY DOUBLE WALL FV H: 19 622X23 32H TLR- kaseta microshift 10. Jakie obręcze nowe kupić i jaki bębenek zamienny bo się nie znam z góry dziekuje Cytuj
Dokumosa Napisano 29 Marca Napisano 29 Marca Jesli do wymiany obręcz oraz piasta to szukaj całego nowego koła. Cytuj
taranciak855 Napisano 29 Marca Autor Napisano 29 Marca Pytanie bo się nie znam czy takie by pasowały https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-kola-aluminiowe-CID767-ID19STu9.html Cytuj
chester_jds Napisano 29 Marca Napisano 29 Marca pasować będa do ramy, ale jeśli opisowe "19c" to ich szerokość, to są węższe od Twoich. Cytuj
taranciak855 Napisano 29 Marca Autor Napisano 29 Marca A dziękuję za info już rozumiem o co chodzi a jeżeli bębenki są opisane że na 10-11-12 rzędów pasują to tak samo do Shimano i do microshifta? Cytuj
chester_jds Napisano 29 Marca Napisano 29 Marca 10-11-12? To chyba te sztuczne 12 z najmniejszą koronką 11? Jeśli to shimanowskie standardy, to chodzi o tzw. bębenek HG, czyli 7-11 rzędowe napędy (plus ten 12 rzędowy, ale nie microspline). Tylko że jeśli to rower gravel lub szosa, to chodzi o HG-road (1,85 mm dłuższe wypusty na kasetę). Generalnie nt. tej kasety w Twoim rowerze znalazłem w sieci (i nie AI-generated), że "Kaseta jest kompatybilna ze standardowymi piastami HG i łańcuchami 10-rzędowymi.". Nie wiem, jaki bębenek mają sprzedawane koła. Ale opis "Tył piasty Shimano" sugerowałby HG, ale czy HG-road czy HG klasyczny pod mtb to nie wiem, chociaż wymiar osi (12x142) pasowałby do bębenka szosowego (bo to osie tzw. road boost). Spytaj się gościa, w jakim rowerze to było, jaka kaseta tam leżała na tym bębenku, w tym kole, to będziesz miał pewność, że to zagada z Twoim rowerem. Ale jak miałbym obstawiać po rozmiarze osi oraz szerokości obręczy, to powinien być bębenek zgodny z tym, czego szukasz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi