chudzinki Napisano 28 Marca Napisano 28 Marca Jest tu może ktoś kto używa / używał i ma jakieś porównanie do czegoś innego? Chodzi mi przede wszystkim o dokładność i czytelność mapy. Cytuj
wojtt80 Napisano 1 Kwietnia Napisano 1 Kwietnia @chudzinki od niedawna też szukałem jakiejś sensownej nawi z dodatkami. W tym temacie jestem totalnym laikiem, do tej pory tylko prosty licznik i czasami zapisanie śladu w Locus, (jazda na czuja, od czasu do czasu sprawdzając lokalizację na mapie) po śladzie czy na nawi nie jeździłem. Stwierdziłem że czas z tym skończyć 😅 Chciałem coś niezbyt drogiego, typu budżetowe Igp czy Magene. O Brytonie kiedyś ktoś wspominał że jest całkiem niezły, przypomniałem sobie o tej firmie szukając innych 😉 Najpierw pomyślałem o Rider 550, ale że różnica aż tak wielka nie była finalnie zamówiłem właśnie 650e. Na razie czekam na dostawę, o sprzęcie co nieco można dowiedzieć się z bikeradar: https://www.bikeradar.com/reviews/training/gps-computers/bryton-rider-650 1 Cytuj
chudzinki Napisano 1 Kwietnia Autor Napisano 1 Kwietnia Z tego sklepu 😀? @wojtt80, ostatnio testowałem Geoid CC700 Pro - zwrócony... Cytuj
wojtt80 Napisano 1 Kwietnia Napisano 1 Kwietnia @chudzinki tak z tego, w tej cenie. U nas za wiele info o nim nie ma od użytkowników, zagranicą więcej informacji można znaleźć. Cytuj
chudzinki Napisano Środa o 07:36 Autor Napisano Środa o 07:36 Wczoraj doszedł. Efektu "wow" nie było, ale w porównaniu do Magene C606 czy Geoid CC700 Pro to przepaść technologiczna. Cytuj
smw44199 Napisano Środa o 07:55 Napisano Środa o 07:55 Potrafi skorygować samodzielnie trasę, bez posiłkowania sie telefonem? Bo IG 630s w podobnych pieniądzach potrafi to zrobić😉 Cytuj
chudzinki Napisano Środa o 08:07 Autor Napisano Środa o 08:07 Nie mam pojęcia i szczerze powiedziawszy na tym mi nie zależy, ale sprawdzę 🙂. Czytelne mapy ma i przesuwanie również - to najważniejsze. 1 Cytuj
wojtt80 Napisano Środa o 16:27 Napisano Środa o 16:27 8 godzin temu, chudzinki napisał: Wczoraj doszedł. Szybko, jeśli z tamtego sklepu. Mój jeszcze w drodze, może jutro będzie do odbioru. Pierwsze testy i tak w weekend. Cytuj
chudzinki Napisano Czwartek o 11:52 Autor Napisano Czwartek o 11:52 (edytowane) Dzisiaj sprawdzę jeszcze z plikiem GPX, ale wczoraj testowałem na trasie wyrysowanej w appce Active i jest zonk. Telefon niepodłączony i po zboczeniu z kursu cały czas pokazuje na ekranie żeby połączyć z telefonem, ale jest to tak upierdliwe, że nic nie widać na ekranie. Jak przy GPX`ie będzie to samo, a pewnie będzie to zwracam pomimo, że cała reszta jest bardzo fajnie zrobiona. @smw44199, a da się iGS630S ustawić tak żeby nie przeliczał trasy tylko pokazywał np. kreskę naprowadzającą do zaplanowanej wcześniej trasy, jak np. Geoid? Edytowane Czwartek o 11:59 przez chudzinki Cytuj
wojtt80 Napisano Czwartek o 12:40 Napisano Czwartek o 12:40 Przy wgranym śladzie podobno daje sobie radę bez telefonu. Też wolałbym gdyby był samowystarczalny, niestety nie do końca jest jeśli ma wszystko działać. S510 wg opisu i opinii nie potrzebuje pomocy. Ale wspinając się w ten sposób dojdziemy do najwyższego Garmina 😆 Cytuj
smw44199 Napisano Czwartek o 12:51 Napisano Czwartek o 12:51 58 minut temu, chudzinki napisał: @smw44199, a da się iGS630S ustawić tak żeby nie przeliczał trasy tylko pokazywał np. kreskę naprowadzającą do zaplanowanej wcześniej trasy, jak np. Geoid? Jak zboczysz z trasy, pokazuje strzałkę w którym kierunku jechać i po ok 1km przelicza na nowo trasę 1 Cytuj
chudzinki Napisano Piątek o 07:19 Autor Napisano Piątek o 07:19 18 godzin temu, wojtt80 napisał: Przy wgranym śladzie podobno daje sobie radę bez telefonu. Niestety nie... Jest ta sama sytuacja, czyli ciągle woła o połączenie z telefonem zasłaniając ekran. Jest co prawda linia naprowadzająca, ale trzeba ciągle wpatrywać się w ekran żeby to ogarnąć. Ja zwracam. 1 Cytuj
smw44199 Napisano Piątek o 07:27 Napisano Piątek o 07:27 (edytowane) Chyba Cię trochę w błąd wprowadziłem (nie przeczytałem pytania, ze zrozumieniem😁). Jak zaimportuję sobie trasę np z bikerouter do 630s i nawiguje po trasie, to po zboczeniu z trasy nie przelicza jej na nowo, tylko wskazuje strzałkę, jak ponownie na nią wrócić. Jak zaplanuję z apki trasę lub z licznika wyznaczę jazdę do punktu docelowego, to po zboczeniu z trasy po ok 1km planuje ją ponownie Edytowane Piątek o 08:19 przez smw44199 1 Cytuj
wojtt80 Napisano Piątek o 08:10 Napisano Piątek o 08:10 27 minut temu, chudzinki napisał: Niestety nie... Jest ta sama sytuacja, czyli ciągle woła o połączenie z telefonem zasłaniając ekran. Jest co prawda linia naprowadzająca, ale trzeba ciągle wpatrywać się w ekran żeby to ogarnąć. Trochę szkoda, niestety czegoś musi brakować. Inaczej kto kupi wyższy model😉 U mnie większość jazd i tak odbywa się z tel, tym bardziej tych dłuższych. Jeśli potrzebujesz navi, która nie wymaga tel do wykorzystania części funkcji to chyba musisz celować wyżej. 1 Cytuj
chudzinki Napisano Piątek o 09:45 Autor Napisano Piątek o 09:45 2 godziny temu, smw44199 napisał: Jak zaimportuję sobie trasę np z bikerouter do 630s i nawiguje po trasie, to po zboczeniu z trasy nie przelicza jej na nowo, tylko wskazuje strzałkę, jak ponownie na nią wrócić. I czegoś takiego oczekuję! @smw44199 nie chce mi się szukać, a skoro masz to zapytam Ciebie 🙂: można przesuwać mapę żeby zobaczyć całą trasę? Można wgrywać swoje mapy? A jeżeli nie to jak oceniasz pokrycie ścieżek w swoim regionie porównując np. do OSM? Cytuj
smw44199 Napisano Piątek o 10:46 Napisano Piątek o 10:46 Mapy to OSM, możesz stworzyć i wgrać swoje: https://www.pepper.pl/dyskusji/igpsport-bsc300-informacje-o-mapach-1046955 Przesuwać jej nie możesz, możesz tylko zbliżyć lub oddalić (kilka poziomów, aż do podglądu całej trasy na wyświetlaczu). Jeżeli chodzi o pokrycie i jakość map, dla mnie bez zastrzeżeń Jak chcesz, żebym coś konkretnie przetestował, to daj znać, bo każdy czegoś innego oczekuje od nawigacji 😉 1 Cytuj
wojtt80 Napisano wczoraj o 12:17 Napisano wczoraj o 12:17 (edytowane) Pierwsze koty za płoty. Zrobiłem krótki wioskowy test: -prowadzenie po śladzie z aplikacją wg mnie poprawnie, nic nie przycina. Zmiana trasy i robi korektę, nie cofa do śladu, czas przeliczenia ok 200m spacerowym tempem 👍 - bez aplikacji po śladzie do momentu zmiany trasy👍 - jak zjechałem z trasy, informuje że jestem poza trasą i W dniu 9.04.2026 o 13:52, chudzinki napisał: Telefon niepodłączony i po zboczeniu z kursu cały czas pokazuje na ekranie żeby połączyć z telefonem, ale jest to tak upierdliwe, że nic nie widać na ekranie. Też mi się to wyświetlało. Ale można to wyłączyć w jednym z okienek z powiadomieniami. Zostaje info że jestem poza trasą i tyle, mapa leci dalej. Na trasę można wrócić po mapie do zaznaczonej trasy. Kreski żadnej nie widziałem;) Pierwsze spostrzeżenia. Na plus jeszcze mapa w aplikacji bryton @chudzinki po pierwszym włączeniu zrobiłem aktualizację. Edytowane wczoraj o 12:21 przez wojtt80 Korekta Cytuj
chudzinki Napisano wczoraj o 14:35 Autor Napisano wczoraj o 14:35 Mój już spakowany do wysyłki, ale Twoja wypowiedź dała mi do myślenia... @wojtt80, ja nie aktualizowałem. Cytat Też mi się to wyświetlało. Ale można to wyłączyć w jednym z okienek z powiadomieniami. Zostaje info że jestem poza trasą i tyle, mapa leci dalej Czy jesteś w stanie powiedzieć czy możliwość wyłączenia pojawiła się dopiero po aktualizacji? Pojawia się to już w pierwszym monicie? Można to zrobić przyciskiem czy trzeba dotykowo? Cytuj
wojtt80 Napisano wczoraj o 20:24 Napisano wczoraj o 20:24 @chudzinki aktualizację zrobiłem podczas pierwszego uruchomienia. W aplikacji pojawiło się info że jest dostępna dla tego urządzenia. Jeszcze błądzę po ustawieniach, znalazłem to z ekranu, dotykowo. Jest tam kilka opcji z powiadomieniami, jutro może uda mi się coś pojeździć to jeszcze sprawdzę. Całkiem intuicyjne to to nie jest😆 Cytuj
wojtt80 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 22 godziny temu, wojtt80 napisał: Też mi się to wyświetlało. Ale można to wyłączyć w jednym z okienek z powiadomieniami. Zostaje info że jestem poza trasą i tyle, mapa leci dalej. Na trasę można wrócić po mapie do zaznaczonej trasy. Kreski żadnej nie widziałem;) No i jednak tak kolorowo nie jest. Trasa ok 60km, z tel 👍. Bez połączenia nie było powiadomienia pierwsze kilka minut po zjeździe z zaplanowanej trasy, później się pojawiło. Wiało okropnie i nie chciało mi się walczyć z ustawieniami w trakcie jazdy. Ogólnie prowadzenie dobre, zapis trasy też. Widoczność na wyświetlaczu dobra, nie za ciemno nie za jasno. Dotyk w rękawiczkach z paskiem gumowym bez problemu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi