bad811 Napisano wczoraj o 06:56 Napisano wczoraj o 06:56 Cześć, Poszukuję dla siebie roweru MTB do 4500 zł. Przeznaczenie/ styl jazdy/ preferencje: - moje doświadczenie jest znikome, mam ponad 40 lat , kiedyś sporo jeździłem ( czysto amatorsko, na wyprawy ze znajomymi, bez treningów i ganiania się z czasem). Chce się przeprosić z rowerem ;) - swojego czasu sporo biegałem, teraz bardziej siłownia, a rower ma mi się przydać również do lekkiego kardio - chce jeździć zarówno po mieście, drogach rowerowych , w lesie w mało lub srednio wymagającym terenie, choć zdarzy się na pewno że zapragne większych wrażeń ( jak na moje skromne możliwości ) . Na te chwilę myślę, że 70 % to będzie raczej miasto i inny utwardzony teren. - nie interesują mnie jakieś duże prędkości przejazdowe, liczy się bardziej wszechstronność roweru. Z drugiej strony nie chce, by każda Po asfalcie czy kostce to była jakaś męczarnia. Po mieście i okolicach ma być możliwie komfortowo jak na MTB. Czyli bardziej komfortowa niż sportowa / wyczynowa pozycja - Na te chwilę najczęściej krótsze trasy do 50km - Od czasu do czasu możliwe że się wybiorę na wyprawy w Polskę lub za granicę że znajomymi , którzy od lat jeżdżą ( też bardziej MTB) Polecano mi np Giant XTC SLR 2, ale nie wiem czy pozycja na nim nie będzie mniej komfortowa. Z drugiej strony mam 171 cm wzrostu i jestem pomiędzy ramą S i M. Wybierając M powinno być bardziej " siedząco " niż " leżąco" Proszę o propozycje, dziekuję :) Cytuj
emski Napisano wczoraj o 08:47 Napisano wczoraj o 08:47 https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/rowery-trailowe/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-al-6/4159.html?dwvar_4159_pv_rahmenfarbe=M196_P10 widać, że S ka czasowo niedostępna, w modelu wyżej AL7 Twój rozmiar dostępny Cytuj
Nurbon Napisano wczoraj o 08:52 Napisano wczoraj o 08:52 @emski ma rację i według mnie grand canyon al6 spełni wszystkie twoje wymagania. Wygodny, wszechstronny, możesz skoczyć do sklepu i pobawić się na singlu. Nie jest typowym ścigantem ale spokojnie daje rade. Na stronie canyona kalkulator jest ok i prawidłowo dobierze rozmiar. Na fb na stronce canyona wrzucają linki polecające i masz rabat tak więc zmieścisz się w kwocie. Cytuj
emski Napisano wczoraj o 08:54 Napisano wczoraj o 08:54 aa i tego Gianta XTC SLR 2 sobie odpuść Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano wczoraj o 09:20 Mod Team Napisano wczoraj o 09:20 Większy rozmiar ramy nie zawsze jest wyższy, zwłaszcza w MTB bywa, że np. dwa sąsiednie rozmiary mają główkę ramy o tej samej wysokości. Za to M będzie dłuższy niż S, więc bazowo pozycja bardziej wyciągnięta, szczególnie przy dłuższym mostku. Nie wiem gdzie będziesz jeździł ze znajomymi po górach, ale na tu i teraz, to coś pokroju Polygon Heist X7, który aktualnie kosztuje 3.5 k 1 Cytuj
Galvatron Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Ten Canyon to bardzo dobra propozycja, bo przynajmniej ma przyzwoity widelec, a nie jakąś atrapę. W zasadzie tylko trzeba by w przyszłości zmienić tarcze hamulcowe na XT, bo te RT-30 to blacha do konserw. Cytuj
bad811 Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu 3 godziny temu, emski napisał: https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/rowery-trailowe/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-al-6/4159.html?dwvar_4159_pv_rahmenfarbe=M196_P10 widać, że S ka czasowo niedostępna, w modelu wyżej AL7 Twój rozmiar dostępny No tak, tylko że wysyłka ( chyba z Niemiec?) 279 zł , plus to że S niedostępny. Model wyżej wliczając przesyłkę i nawet odejmując 5 % rabatu- będzie dużo ponad budżetem. Poza tym rower faktycznie super 3 godziny temu, KrissDeValnor napisał: Nie wiem gdzie będziesz jeździł ze znajomymi po górach, ale na tu i teraz, to coś pokroju Polygon Heist X7, który aktualnie kosztuje 3.5 k Szkoda, że mają tylko jeden brązowy kolor, który wizualnie nienajlepiej mi leży- przynajmniej patrząc po zdjęciach. Jakas alternatywa? Cytuj
emski Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu AL6 - rozm. S kolor Cloud cyt.: Dostępny wkrótce: kwi 6 - kwi 17, 2026 😜 1 Cytuj
DominMorientes Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu zamawiał ktoś rower z tego sklepu bikediscount do.Polski ? jak długp trwa dostawa ? Cytuj
Nurbon Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Co dwa tygodnie widzę nowe dostawy więc spokojnie będzie tylko ustaw powiadomienie bo ten model szybko się rozchodzi a jego dokładna cena wyniesie tyle: 1 Cytuj
wojtt80 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 3 godziny temu, DominMorientes napisał: zamawiał ktoś rower z tego sklepu bikediscount do.Polski ? jak długp trwa dostawa ? Co prawda nie rower, trochę części zamówione w środę, jutro mają być dostarczone. Kiedyś też w tygodniu się mieścili. 1 Cytuj
DominMorientes Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Rower MTB GIANT Talon 0 29 | CentrumRowerowe.pl https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-giant-talon-0-29-pd43014/?v_Id=257444&utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gad_campaignid=19529637099&gclid=Cj0KCQjwpv7NBhCzARIsADkIfWwycCtHpQ-yiRI7X6Wb8ACqek2d9xu673Ct40hEB6ooCVab2j6FLLkaAg-sEALw_wcB co myślicie o tym rowerze ? bo cena teraz dobra jest. nie wiecie może czy geometria jest bardziej sportowa czy komfortowa bo na co dzień jezdze crossem, ale myśle że wygodne mtb też by nie było złe dla mnie. Cytuj
emski Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu @DominMorientes cena średnia, jak i rower, to chyba leżak, bo talony '26 mają sztywne osie - wątek dot. 4500 także off top Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 13 godzin temu Mod Team Napisano 13 godzin temu Sprawdź Lapierre Prorace 4.9 za 3.5k, albo dołóż do 5 i Ghost Lector Universal, który będzie o ok. 1.5 kg lżejszy, no i to karbon, więc szpan na dzielni Minusem może być większa długość ramy, a głównie chodzi o duży Reach - dla kogoś szukającego komfortu "tak średnio bym powiedział". EDIT pomyliłem masę z innym modelem, ale Ghost będzie nieco lżejszy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi