Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, przymierzam się do zakupu pierwszej szosy. Rower ma służyć do tras przede wszystkim 100km+ stąd wybór padł na endurance. Jazda głównie po asfalcie, fajnie jakby dawał radę na podjazdach. Jak na razie moją uwagę zwróciły

Canyon Endurace CF 7 AXS
https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-szosowe/endurance-bikes/endurace/cf/endurace-cf-7-axs/4364.html?dwvar_4364_pv_rahmenfarbe=R076_P09&dwvar_4364_pv_rahmengroesse=M

I Cube Attain C:62 SLT
https://www.bike-discount.de/en/cube-attain-c-62-slt-carbon-n-coalchrome

Ktoś z was ma i podzieli się opinią albo ma lepszą opcję?

Macie doświadczenia która rama będzie odpowiednia na 178 cm wzrostu?

I czy warto odrazu wskakiwać w tą półkę cenową czy lepiej najpierw w coś tańszego?

Napisano

A czym się sugerować przy wyborze? Z tego co wiem Canyon prowadzi sprzedaż wyłącznie online także ciężko z przymiarką i czy różnica między nim a cube jest tak duża, że warto potencjalnie dopłacać?

Napisano

W canyon relacja cena/osprzęt/jakość na dobrym poziomie. Masz tu kompletny rower przy którym nic już  chyba nie trzeba robić. Nie jestem obiektywny w ocenie tego roweru bo mnie totalnie nie ujął. Wygodny na płaskim, bardzo fajnie podjeżdżał i kiepsko zjeżdżał-jak na endurance miał dużą tendencję do myszkowania po drodze, mało stabilny. Kokpit średni, ale to kwestia indywidualna- są tu ludzie mega zadowoleni z tego kokpitu. Przy moim 176cm i przekroju 78/80 s-ka była mi za krótka, m-ka już lepsza ale nieco za wysoka.  Po paru dniach z nim bardzo doceniłem swój ówczesny rower. Cube nie testowałem. Obadaj sobie jeszcze Giant defy (advanced 1 na 105 di2 na cr za niecałe 11k). Zostaje na pomiar mocy inpeaka. Shimano nieco tańsze w obsłudze. Canyon trochę lepsze koła i opony na wstępie.

• +1 pomógł 1