kubajr Napisano wczoraj o 08:03 Napisano wczoraj o 08:03 Hej, przymierzam się do zakupu pierwszej szosy. Rower ma służyć do tras przede wszystkim 100km+ stąd wybór padł na endurance. Jazda głównie po asfalcie, fajnie jakby dawał radę na podjazdach. Jak na razie moją uwagę zwróciły Canyon Endurace CF 7 AXS https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-szosowe/endurance-bikes/endurace/cf/endurace-cf-7-axs/4364.html?dwvar_4364_pv_rahmenfarbe=R076_P09&dwvar_4364_pv_rahmengroesse=M I Cube Attain C:62 SLT https://www.bike-discount.de/en/cube-attain-c-62-slt-carbon-n-coalchrome Ktoś z was ma i podzieli się opinią albo ma lepszą opcję? Macie doświadczenia która rama będzie odpowiednia na 178 cm wzrostu? I czy warto odrazu wskakiwać w tą półkę cenową czy lepiej najpierw w coś tańszego? Cytuj
lelek2 Napisano wczoraj o 09:29 Napisano wczoraj o 09:29 Canyon miał fajne promki tydzień temu. Jeśli wybierzesz canyon to poczekaj na promki, nawet około 30% rabatu. Często mają promki Cytuj
nctrns Napisano wczoraj o 10:34 Napisano wczoraj o 10:34 Zerknij jeszcze na Giant Defy Advanced Cytuj
kubajr Napisano wczoraj o 12:23 Autor Napisano wczoraj o 12:23 A czym się sugerować przy wyborze? Z tego co wiem Canyon prowadzi sprzedaż wyłącznie online także ciężko z przymiarką i czy różnica między nim a cube jest tak duża, że warto potencjalnie dopłacać? Cytuj
nossy Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu W canyon relacja cena/osprzęt/jakość na dobrym poziomie. Masz tu kompletny rower przy którym nic już chyba nie trzeba robić. Nie jestem obiektywny w ocenie tego roweru bo mnie totalnie nie ujął. Wygodny na płaskim, bardzo fajnie podjeżdżał i kiepsko zjeżdżał-jak na endurance miał dużą tendencję do myszkowania po drodze, mało stabilny. Kokpit średni, ale to kwestia indywidualna- są tu ludzie mega zadowoleni z tego kokpitu. Przy moim 176cm i przekroju 78/80 s-ka była mi za krótka, m-ka już lepsza ale nieco za wysoka. Po paru dniach z nim bardzo doceniłem swój ówczesny rower. Cube nie testowałem. Obadaj sobie jeszcze Giant defy (advanced 1 na 105 di2 na cr za niecałe 11k). Zostaje na pomiar mocy inpeaka. Shimano nieco tańsze w obsłudze. Canyon trochę lepsze koła i opony na wstępie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi