KNKS Napisano wczoraj o 09:22 Napisano wczoraj o 09:22 Zapałałem chęcią wymiany zębatki z 34T na 36T. SRAM oferuje 36T tylko w wersji do e-bike 🤣. Ja oczywiście potrzebuje do tradycyjnego roweru. Garbaruk, na obecna chwile nie ma takiej zębatki w ofercie. Ktoś ćwiczył ten temat ? Opinie oparte na własnym doświadczeniu mile widziane. Pacjent to X0 T-Type, bez pomiaru mocy. Cytuj
Tomek595 Napisano wczoraj o 09:38 Napisano wczoraj o 09:38 Kupowałem u Hiszpanów https://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/sram-t-type-eagle-xx-dm-offset-3-mm-tarcza-zębata/139580517/p?utm_source=google_buscador&utm_medium=google_buscador&attributionToken=kgHwkQoMCKavz80GEJettqsDEAEaJDY5Yzg3MTY4LTAwMDAtMjIxYS1iYzgzLTI0MDU4ODc4YzAwNCoUMTc3MDMwMjg0OS4yNjM1OTE1MjEyKJD3sjC3t4wtwvCeFdSynRWOvp0VnNa3Lajlqi2f1rct6avYN_bd8Tc6DmRlZmF1bHRfc2VhcmNoQAFIAWgBcAF6Andh 1 Cytuj
uzurpator Napisano wczoraj o 10:23 Napisano wczoraj o 10:23 (edytowane) W Chinach na kilogramy dostępne. EDIT: A jak masz korbę na 3 bolce zamiast 8, to mogę Ci taką chińszczyznę dać Znaczy się, jest pod Eagle'a, nie Transmissiona, ale to się zdaje się tylko łańcuchem Flat Top różni, a to działa na jednym i drugim. Edytowane wczoraj o 11:04 przez uzurpator 1 Cytuj
marcin_ostrów Napisano wczoraj o 11:06 Napisano wczoraj o 11:06 Uzu , nie tak do końca . Korby Ttype to na 8 bolt są , zębatki na ali widziałem w przedziale 40-50 $$$ . Wiadomo, na 3 to bez problemu i za grosze. Cytuj
uzurpator Napisano wczoraj o 11:11 Napisano wczoraj o 11:11 Wątkotwórca nie określił budżetu Na aii są już 8-śrubowe za ok 100zł. 1 Cytuj
KNKS Napisano wczoraj o 11:11 Autor Napisano wczoraj o 11:11 Tak jak pisze @marcin_ostrów, T-type jest na 8 bolt. Niemniej jednak ślicznie dziękuje @uzurpator. Podobno korba Eagle pracuje z napędem T-type. Niemniej jednak wolałbym coś dedykowanego. Cytuj
marcin_ostrów Napisano wczoraj o 11:22 Napisano wczoraj o 11:22 Pracuje jak najbardziej , z tym że najlepiej żeby zębatka miała tak ze 100km przebiegu 2 Cytuj
uzurpator Napisano wczoraj o 11:26 Napisano wczoraj o 11:26 Tak gwoli kompletności, mam łańcuch FT na jakiejś losowej zębatce N/W z chin, ale definitywnie nie kompatybilnej z T-Type i po prostu działało od strzału. 1 Cytuj
chrismel Napisano wczoraj o 12:23 Napisano wczoraj o 12:23 Nie wiem jak u SRAM-a ale do Shimano 12s potrzebne są zębatki dedykowane. Te które sprzedają na Ali czy gdziekolwiek indziej jako kompatybilne z 8,9,10,11 i 12s okropnie hałasują. Za to oryginalne od Shimano GRX czy dedykowane od https://www.wolftoothcomponents.com/ są cichutkie. 1 Cytuj
marcin_ostrów Napisano wczoraj o 13:21 Napisano wczoraj o 13:21 Z zębatkami nigdy nie miałem problemu , natomoast łańcuchy to inna sprawa. Jak zakłożyłem KMC , to co 200m wydaje mi się że trzeba przerzutkę regulować , tak hałasuje . Sprawdziłęm na Sramie oraz Shimano, tak samo. Łańcuch wylądował w piwnicy. 1 Cytuj
chrismel Napisano wczoraj o 14:56 Napisano wczoraj o 14:56 Na Shimano 12s poprawnie pracuje tylko łańcuch Shimano. Po prostu wszystko musi być w 100% zgodne z Hyperglide+ i wtedy jest dobrze. Żadnych kombinacji. 1 Cytuj
KNKS Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu (edytowane) Dziękuje za wszystkie propozycje i celne uwagi. Edytowane 8 godzin temu przez KNKS Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi