Karol191 Napisano Poniedziałek o 20:19 Napisano Poniedziałek o 20:19 (edytowane) Witam, Z racji, że zaczynam swoją przygodę z karbonem w rowerze, chciałbym sie dopytać czy wgniecenie od mostka widoczne na zdjęciu dyskwalifikuje kierownice z użytkowania. Może jest ktoś na forum doświadczony w tej materii i bedzie w stanie wyrazić oponię? Z gory wielkie dzięki za odpowiedzi. Edytowane Poniedziałek o 20:23 przez Karol191 Dodanie zdjęcia Cytuj
chopmaz Napisano Poniedziałek o 22:34 Napisano Poniedziałek o 22:34 No ja bym tego na pewno nie zamontował. 1 Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Wtorek o 05:31 Napisano Wtorek o 05:31 Cześć, Na karbonie czasami widać lekki ślad od mostka, bo lakier jest dość miękki. Natomiast u Ciebie widać że to sam materiał został zgnieciony. Ja bym tego nie założył. 1 Cytuj
Mod Team sznib Napisano Wtorek o 07:35 Mod Team Napisano Wtorek o 07:35 Ktoś to stanowczo za mocno ścisnął. Jak jest przygotowana, szorstka powierzchnia do montażu wystarczy 3-4Nm. 1 Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Wtorek o 07:42 Napisano Wtorek o 07:42 2 godziny temu, przecietny.kolarz napisał: Cześć, Na karbonie czasami widać lekki ślad od mostka, bo lakier jest dość miękki. Natomiast u Ciebie widać że to sam materiał został zgnieciony. Ja bym tego nie założył. Jako uzupełnienie, napiszę tylko że kiedyś zrobiłem to samo ze swoją kierownicą. Miałem taki mały klucz dynamometryczny, który miał ustawioną na stałe wartość 5Nm. Niestety okazało się że jest wadliwy, bo realnie dokręcał na około 6-7Nm. Efekt był dokładnie jak powyżej. Gdy kupiłem normalny klucz i dokręciłem na 4Nm z tego co pamiętam, na kierownicy był absolutnie minimalny ślad od mostka. Nie było to nawet zagłębienie, tylko lekkie odbicie obejmy i nic więcej. 1 Cytuj
Karol191 Napisano Wtorek o 08:51 Autor Napisano Wtorek o 08:51 Dzięki wielkie za odpowiedzi. Wasze odpowiedzi potwierdziły moje przypuszczenia. Temat uważam za wyczerpany i kierownica poszła do zwrotu. Trochę zbyt istotny element aby ryzykować montaż 😏 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi