ic1856 Napisano Poniedziałek o 14:12 Napisano Poniedziałek o 14:12 (edytowane) Cześć wszystkim, Powoli przymierzam się do stworzeniu customowych kół pod gravela. Temat aż tak mi się nie pali, to raczej projekt na spokojne kompletowanie części, więc postanowiłem zrobić najpierw solidny wywiad na chińskim rynku. Szukam piasty tylnej o bardzo konkretnej specyfikacji i zauważyłem, że znalezienie odpowiedniego modelu jest obecnie sporym problemem. Moje żelazne wymagania co do tylnej piasty: 28 otworów Szprychy J-Bend (chcę uniknąć Straight Pull ze względu na koszty szprych i wygodę serwisu) Centerlock Oś 142x12 Bębenek HG (wersja szosowa, pod kasetę 105 12s) Prawdziwy Star Ratchet na DWIE sprężyny (to absolutny wymóg) Moje śledztwo i chińskie "optymalizacje": Spędziłem ostatnie dni na przekopywaniu ofert m.in. Goldixa (modele M310, R370, GDX370), ZTTO i Venforta. Sprzedawcy na czacie potrafią zakląć się na wszystko, że ich piasty mają klasyczne dwie sprężyny i jednocześnie wysyłać ich przekrój, który temu zaprzeczał (picrel w załączniku) Praktycznie wszystko, co ma J-Bend i Centerlock, to teraz tańszy w produkcji klon systemu EXP (jedna sprężyna na osi, a wewnątrz bębenka pusto lub zwykła twarda tulejka/spacer). Pierścień wkręcony na stałe w korpus, brak symetrii - czyli dokładnie to, czego chcę uniknąć. Ominąłem też szerokim łukiem dziwne aukcje podrabianych DT Swiss 350, gdzie w jednym opisie potrafili zmiksować Boost, Straight Pull i system zapadkowy. Pytanie do zaplataczy: Czy ktoś z Was, kto na bieżąco zamawia i serwisuje chińskie piasty, trafił na model, który realnie spełnia wszystkie powyższe punkty? Czy jakaś marka (może jakiś konkretny wypust ZTTO albo Venforta) wciąż robi hybrydę J-Bend + Centerlock z klasycznymi dwoma pływającymi pierście niami i dwiema sprężynami? Zapraszam do dyskusji Edytowane Poniedziałek o 14:14 przez ic1856 Cytuj
gnomon Napisano Poniedziałek o 16:28 Napisano Poniedziałek o 16:28 No ale to co jest na obrazku który wrzuciłeś wygląda na dwa ruchome pierścienie, bo niby po kiego grzyba ten wewnetrzny miałby tak wystawać z korpusu. Do tego wygląda identyko jak zewnetrzny. Cytuj
prezi Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowane) nie rozumiem. kupujesz kota w worku od ludzi, którzy chcą cię oszukać. i zmarnowałeś na to dwa dni. ok. Edytowane 21 godzin temu przez prezi 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi