Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!
Chcę kupić rower elektryczny i zależy mi na jak najlepszym wyborze do około 8 000 zł.

Planuję jeździć głównie po:

• drogi utwardzone – ok. 80 % tras

• lekki teren – ok. 20 %

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem może być E-MTB lub dobrze wyposażony cross/trekking z napędem elektrycznym.

Proszę o Wasze sugestie modeli w tym budżecie

Z góry dzięki za pomoc! 🚲🚴🚵

Napisano

Myślę że do opisanych zastosowań MTB nie jest konieczny . Cross, albo jeśli wolisz trekking powinien sobie poradzić. Jest też kategoria SUV która chyba idealnie nadaje się do takich zastosowań. Jeśli nie zamierzasz jeździć terenowo w górach najmocniejszy silnik też nie będzie potrzebny. 65-75Nm wystarczy aż nadto. Popatrz na ofertę Centrum rowerowego.

Napisano (edytowane)

Trzeba by zadzwonić dopytać, ale siedzę na OLX całą zimę i chyba się zrobił trend jak z nie-elektrykami. Starsze modele zalegające w niemieckich sklepach przyjeżdżają do Polski i są sprzedawane w dobrych cenach.  I jeszcze jedno można zauważyć, erowery full są sporo droższe od hardtail.

Np.

https://m.olx.pl/d/oferta/haibike-hard-seven-bosch-cx-625-wh-CID767-ID165kHU.html?search_reason=search|organic

Także dużo ebików z symbolicznymi przebiegami w dobrych cenach.

Np

https://m.olx.pl/d/oferta/rower-elektyczny-haibike-trekking-7-0-sduro-CID767-ID17Cgci.html?search_reason=search|organic

Jest mały tylko problem - może już być za późno na kupno w dobrej cenie,kilka dni ciepła i kilka ogłoszeń błyskawicznie znikło.

Na szczęście mi się udało ;)

Warto też nacisnąć na OLX "negocjuj cenę".

Edytowane przez spiwor