martynazwolinska3370 Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Cześć, chciałabym kupić rower do 2tys złotych, mam 160 wzrostu, 50kg wagi, interesują mnie dłuższe wyprawy, szybsza jazda, głównie asfalt, ale czasami zdarzy się leśna droga Cytuj
keltu Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowane) Jeśli przez leśna droga masz na myśli coś jak na obrazku to poszedłbym w coś takiego https://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-aero-v3-cues-damski-2025_pid=803 Z rowerów crossowych w tych widełkach pewnie coś w rodzaju Riverside 500 z Dekla, ale będzie cięższy, na gorszych hamulcach z atrapą uginacza bez blokady skoku. Edit: jeszcze z innej beczki.. https://bikerstudio.com.pl/pl/p/Romet-Finale-Zolty-Zloty/6306 Edytowane 12 godzin temu przez keltu Cytuj
martynazwolinska3370 Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Tak, o taką drogę mi chodziło. Cytuj
keltu Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu No to na spokojnie możesz celować w jakiś rower bez amortyzacji. Cytuj
StrayRider Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Pytanie: 1.Ile km/dni planowane na dłuższe wyprawy? 2.I czy rower musi/nie musi mieć "damskiej" ramy? Cytuj
marvelo Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowane) Przy wzroście 160 cm damska rama będzie najwygodniejsza. Linkowany przeze mnie Marin ma znacznie więcej rozmiarów niż Lazaro, włącznie z XS. No i widelec ma ze stali Cr-mo, a nie aluminiowy, co jak dla mnie jest dużym atutem. Mieści też grube opony, pewnie 2.0 lub nawet więcej. Edytowane 3 godziny temu przez marvelo Cytuj
martynazwolinska3370 Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, StrayRider napisał: Pytanie: 1.Ile km/dni planowane na dłuższe wyprawy? 2.I czy rower musi/nie musi mieć "damskiej" ramy? Raczej w sezonie wiosenno-letnim, głównie weekendowo. Nie musi mieć damskiej ramy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi