martynazwolinska3370 Napisano Niedziela o 08:44 Napisano Niedziela o 08:44 Cześć, chciałabym kupić rower do 2tys złotych, mam 160 wzrostu, 50kg wagi, interesują mnie dłuższe wyprawy, szybsza jazda, głównie asfalt, ale czasami zdarzy się leśna droga Cytuj
keltu Napisano Niedziela o 09:22 Napisano Niedziela o 09:22 (edytowane) Jeśli przez leśna droga masz na myśli coś jak na obrazku to poszedłbym w coś takiego https://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-aero-v3-cues-damski-2025_pid=803 Z rowerów crossowych w tych widełkach pewnie coś w rodzaju Riverside 500 z Dekla, ale będzie cięższy, na gorszych hamulcach z atrapą uginacza bez blokady skoku. Edit: jeszcze z innej beczki.. https://bikerstudio.com.pl/pl/p/Romet-Finale-Zolty-Zloty/6306 Edytowane Niedziela o 09:32 przez keltu Cytuj
martynazwolinska3370 Napisano Niedziela o 09:35 Autor Napisano Niedziela o 09:35 Tak, o taką drogę mi chodziło. Cytuj
keltu Napisano Niedziela o 09:50 Napisano Niedziela o 09:50 No to na spokojnie możesz celować w jakiś rower bez amortyzacji. Cytuj
marvelo Napisano Niedziela o 17:09 Napisano Niedziela o 17:09 Marin FAIRFAX ST 1 2025 | Marin Bikes Cytuj
StrayRider Napisano Niedziela o 17:26 Napisano Niedziela o 17:26 Pytanie: 1.Ile km/dni planowane na dłuższe wyprawy? 2.I czy rower musi/nie musi mieć "damskiej" ramy? Cytuj
marvelo Napisano Niedziela o 18:23 Napisano Niedziela o 18:23 (edytowane) Przy wzroście 160 cm damska rama będzie najwygodniejsza. Linkowany przeze mnie Marin ma znacznie więcej rozmiarów niż Lazaro, włącznie z XS. No i widelec ma ze stali Cr-mo, a nie aluminiowy, co jak dla mnie jest dużym atutem. Mieści też grube opony, pewnie 2.0 lub nawet więcej. Edytowane Niedziela o 18:28 przez marvelo Cytuj
martynazwolinska3370 Napisano Niedziela o 19:11 Autor Napisano Niedziela o 19:11 1 godzinę temu, StrayRider napisał: Pytanie: 1.Ile km/dni planowane na dłuższe wyprawy? 2.I czy rower musi/nie musi mieć "damskiej" ramy? Raczej w sezonie wiosenno-letnim, głównie weekendowo. Nie musi mieć damskiej ramy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi