Sarathi Napisano Środa o 14:21 Napisano Środa o 14:21 Witam Szukam butów szosowych na szeroką stopę, wczesniej jeździłem w butach giro pod pedały mtb, ale chce się przerzucić na pedały szosowe i mam problem z znalezieniem odpowiednich butów na moje płetwy.. Przymierzałem ostatnio buty Lake CX177-X, ale niestety język mnie uwierał przy lekkim zgięciu kolana i dałem je do zwrotu. Rozmiar buta jesli kogos to interesuje to 265mm długości i 105mm szerokości. Ktoś poleci jakiś model butów który warto sprawdzić? Cytuj
Sarathi Napisano Czwartek o 13:12 Autor Napisano Czwartek o 13:12 Z tego co czytałem to shimano ma wide wersje, ale nie są tak szerokie jak na przyklad lake. Cytuj
SpinOff Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu @Sarathi Przy stopie 280mm/110mm jeżdżę w butach Shimano w wersji wide. Ty miałbyś je 2 rozmiary mniejsze, więc tu jest niewiadoma, czy nadal byłoby to wystarczające dla 105mm. W wersji wide but jest też wyższy, co pomaga przy uwierającym języku. Cytuj
Sarathi Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu @SpinOff A jak się nazywa ten model w których jeździsz? bo widze ze mają pare różnych. Cytuj
SpinOff Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu @Sarathi RC903 RC9, ale te są akurat bardzo twarde, więc szerokiej stopie może to nie pomóc. Mam też buty MTB XC502 XC5 i one są wyraźnie luźniejsze. Wcześniej miałem Bontrager Ballista i tam było jeszcze więcej miejsca, ale tylko jedno zapięcie z tyłu sprawia że nie da się ich tak mocno zapiąć jak innych, klasycznych. One były chyba dedykowane do triathlonu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi