Veext Napisano wczoraj o 16:51 Napisano wczoraj o 16:51 Mam pytanie, czy smarujecie, czy używacie loctite 243 przy montażu zębatki na pająku za pomocą aluminiowych śrub i jaki moment dla aluminiowych śrub? Cytuj
RabbitHood Napisano wczoraj o 17:08 Napisano wczoraj o 17:08 Ostatnio 3 takie przekręciłem i doszedłem do wniosku, że jednak wolę stalowe. Cytuj
Veext Napisano wczoraj o 17:38 Autor Napisano wczoraj o 17:38 Właśnie chcę dobrze przykręcić i uniknąć zerwania gwintu, a po jakimś czasie mieć możliwość odkręcenia Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Cześć, Dawno temu jak jeszcze bawiłem się w takie rzeczy, zawsze skręcałem te śruby na smar. Aluminiowe śruby w tym miejscu to jednak taka trochę sztuka dla sztuki. Według mnie lepiej żeby ewentualnie się poluzowały, niż żeby trzeba było je rozwiercać po jakimś czasie bo klej jednak był mocniejszy niż gniazdo. Nie dam sobie uciąć nawet paznokcia, ale ja chyba dokręcałem 8Nm. Cytuj
Talrand Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Jak jeszcze używałem korb które miały takie śruby to 'wklejałem' je z Loctite na zewnątrz i pasta przeciw zapiekaniu na gwint (na grubo żeby Loctite się tam nie dostał). Cytuj
ernorator Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Dużo smaru i 5nm, zalecają mało precyzyjnie 5-7nm. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi