adamus100 Napisano Czwartek o 10:37 Napisano Czwartek o 10:37 Szukam roweru do jazdy głównie po asfalcie (droga, droga dla rowerów) + reszta jakieś kostki brukowe (przejazdem przez moją trasę takowa się pojawia) Ogólnie zawsze robię swoją tą samą trasę 44km i zależy mi na tym aby trasa była efektywna treningowo więc nie chce mocno lekkiego roweru gdyż chce czuć, że jest ciezko lub chociaż lekko ciężko dlatego szosa odpada. Myślałem o : - Trek Dual Sport 2 gen 5 - Giant Roam (kilka do wyboru jest w tej cenie) - Kellys Gate 50 Czy MTB będzie okej na takie trasy jeśli mi zależy na tym aby nie było lekko podczas pedałowania? Chętnie oczywiście przyjmę inne propozycje Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Czwartek o 11:04 Napisano Czwartek o 11:04 Cześć, Jak chcesz żeby było czuć że jest ciężko, to wrzuć twardsze przełożenia lub spuść powietrze z opon w aktualnym rowerze. Nie bardzo rozumiem logikę. Nie lepiej kupić wspomnianą szosę i pojechać szybciej? O co chodzi? No bo chyba nie powiesz, że w aktualnym rowerze jeździsz na najtwardszym przełożeniu, przy okazji kręcąc jakbyś był na niedzielnej przejażdżce. Cytuj
adamus100 Napisano Czwartek o 12:11 Autor Napisano Czwartek o 12:11 Nie mam żadnego roweru bo sprzedałem, nie chce szosy bo ani trochę mi się nie podoba i robiąc tą samą trasę crossowym a szosą jestem 1.5 razy bardziej zmęczony a nie chodzi mi o to żeby zrobić trasę i odhaczyc trening. Nie chcę szosy i tyle. Cytuj
ernorator Napisano Czwartek o 12:46 Napisano Czwartek o 12:46 (edytowane) Poczuj jak byś się zmęczył jakbyś przebiegł tą trasę. Mi się wydaje, że Twoja logika trochę kuleje. Zmęczenie po treningu wynika z intensywności treningu a nie z roweru na jakim się go robi. Mocne kręcenie zmęczy Ciebie bardziej niż lekkie, czy zrobisz to na szosie, czy na MTB czy na wigry 3 nie ma żadnego znaczenia. Wkładasz dajmy na to 250w w pedały i rower jedzie, na szosie będzie szybciej, na MTB wolniej a na wigry 3 (chociaż tu pewnie kadencja pierwsza padnie) pewnie najwolniej ale wielkość pracy jest taka sama. Kup rower jaki się Tobie podoba, większa szansa, że będziesz na nim więcej jeździł. Edytowane Czwartek o 12:47 przez ernorator Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Czwartek o 13:54 Napisano Czwartek o 13:54 @ernorator dobrze podsumował to co napisałem powyżej. Mając daną siłę w nogach, przejedziesz lepszym rowerem tę trasę szybciej, a efekt będzie ten sam. Cytuj
Wojcio Napisano Czwartek o 14:16 Napisano Czwartek o 14:16 Jest taki wynalazek Airhub - przednia piasta generująca sterowane dodatkowe obciążenie. https://airhub.com.au Taki trenażer w czasie jazdy. MTB cię może rozczarować z uwagi na miękkie przełożenia ale niedopompowane super miękkie assagaie zwiększą wysiłek znacząco. Trzeba też unikać smarowania łańcucha i nosić luźną odzież. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Czwartek o 15:07 Napisano Czwartek o 15:07 @Wojcio wyczuwam nową niszę rynkową... rowery treningowe. Dura Ace Di2, karbonowe koła i rama zalana betonem w środku. Cytuj
adamus100 Napisano Czwartek o 18:26 Autor Napisano Czwartek o 18:26 (edytowane) I ani trochę się nie dowiedziałem który z wymienionych rowerów będzie okej xD dzięki chłopaki na was można bardzo liczyć Edytowane Czwartek o 18:26 przez adamus100 Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Czwartek o 18:36 Napisano Czwartek o 18:36 Nie otrzymałeś odpowiedzi, bo Twoje wymagania są dość specyficzne. Nie wiem kto podejmie się zadania, żeby realnie wskazać który rower będzie najgorszy... Cytuj
ernorator Napisano Piątek o 07:00 Napisano Piątek o 07:00 12 godzin temu, adamus100 napisał: I ani trochę się nie dowiedziałem który z wymienionych rowerów będzie okej xD dzięki chłopaki na was można bardzo liczyć Spróbuj czytania Cytuj
adamus100 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu W którym miejscu ktoś mi powiedział który z trzech wymienionych na asfalt będzie ok? Zrobisz mi screen? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi