adamus100 Napisano wczoraj o 10:37 Napisano wczoraj o 10:37 Szukam roweru do jazdy głównie po asfalcie (droga, droga dla rowerów) + reszta jakieś kostki brukowe (przejazdem przez moją trasę takowa się pojawia) Ogólnie zawsze robię swoją tą samą trasę 44km i zależy mi na tym aby trasa była efektywna treningowo więc nie chce mocno lekkiego roweru gdyż chce czuć, że jest ciezko lub chociaż lekko ciężko dlatego szosa odpada. Myślałem o : - Trek Dual Sport 2 gen 5 - Giant Roam (kilka do wyboru jest w tej cenie) - Kellys Gate 50 Czy MTB będzie okej na takie trasy jeśli mi zależy na tym aby nie było lekko podczas pedałowania? Chętnie oczywiście przyjmę inne propozycje Cytuj
przecietny.kolarz Napisano wczoraj o 11:04 Napisano wczoraj o 11:04 Cześć, Jak chcesz żeby było czuć że jest ciężko, to wrzuć twardsze przełożenia lub spuść powietrze z opon w aktualnym rowerze. Nie bardzo rozumiem logikę. Nie lepiej kupić wspomnianą szosę i pojechać szybciej? O co chodzi? No bo chyba nie powiesz, że w aktualnym rowerze jeździsz na najtwardszym przełożeniu, przy okazji kręcąc jakbyś był na niedzielnej przejażdżce. Cytuj
adamus100 Napisano wczoraj o 12:11 Autor Napisano wczoraj o 12:11 Nie mam żadnego roweru bo sprzedałem, nie chce szosy bo ani trochę mi się nie podoba i robiąc tą samą trasę crossowym a szosą jestem 1.5 razy bardziej zmęczony a nie chodzi mi o to żeby zrobić trasę i odhaczyc trening. Nie chcę szosy i tyle. Cytuj
ernorator Napisano wczoraj o 12:46 Napisano wczoraj o 12:46 (edytowane) Poczuj jak byś się zmęczył jakbyś przebiegł tą trasę. Mi się wydaje, że Twoja logika trochę kuleje. Zmęczenie po treningu wynika z intensywności treningu a nie z roweru na jakim się go robi. Mocne kręcenie zmęczy Ciebie bardziej niż lekkie, czy zrobisz to na szosie, czy na MTB czy na wigry 3 nie ma żadnego znaczenia. Wkładasz dajmy na to 250w w pedały i rower jedzie, na szosie będzie szybciej, na MTB wolniej a na wigry 3 (chociaż tu pewnie kadencja pierwsza padnie) pewnie najwolniej ale wielkość pracy jest taka sama. Kup rower jaki się Tobie podoba, większa szansa, że będziesz na nim więcej jeździł. Edytowane wczoraj o 12:47 przez ernorator Cytuj
przecietny.kolarz Napisano wczoraj o 13:54 Napisano wczoraj o 13:54 @ernorator dobrze podsumował to co napisałem powyżej. Mając daną siłę w nogach, przejedziesz lepszym rowerem tę trasę szybciej, a efekt będzie ten sam. Cytuj
Wojcio Napisano wczoraj o 14:16 Napisano wczoraj o 14:16 Jest taki wynalazek Airhub - przednia piasta generująca sterowane dodatkowe obciążenie. https://airhub.com.au Taki trenażer w czasie jazdy. MTB cię może rozczarować z uwagi na miękkie przełożenia ale niedopompowane super miękkie assagaie zwiększą wysiłek znacząco. Trzeba też unikać smarowania łańcucha i nosić luźną odzież. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano wczoraj o 15:07 Napisano wczoraj o 15:07 @Wojcio wyczuwam nową niszę rynkową... rowery treningowe. Dura Ace Di2, karbonowe koła i rama zalana betonem w środku. Cytuj
adamus100 Napisano wczoraj o 18:26 Autor Napisano wczoraj o 18:26 (edytowane) I ani trochę się nie dowiedziałem który z wymienionych rowerów będzie okej xD dzięki chłopaki na was można bardzo liczyć Edytowane wczoraj o 18:26 przez adamus100 Cytuj
przecietny.kolarz Napisano wczoraj o 18:36 Napisano wczoraj o 18:36 Nie otrzymałeś odpowiedzi, bo Twoje wymagania są dość specyficzne. Nie wiem kto podejmie się zadania, żeby realnie wskazać który rower będzie najgorszy... Cytuj
ernorator Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 12 godzin temu, adamus100 napisał: I ani trochę się nie dowiedziałem który z wymienionych rowerów będzie okej xD dzięki chłopaki na was można bardzo liczyć Spróbuj czytania Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi