Eathan Napisano 11 Marca Autor Napisano 11 Marca Pewnie coś takiego wystarczy https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-odpowietrzania-hamulcow-sram-axs-etap-red-force-guide-4yourbike-18034899133 Mam taki duży zestaw EZMTB i zakładam, że w tym gąszczu końcówek są odpowiednie dla tych hamulców. Masz tutaj poradnik www.youtube.com/watch?v=czdmSxMGuWk 1 Cytuj
Sbergamot Napisano 12 Marca Napisano 12 Marca Jest już w domu jutro foty wrzucę , wpadły pedały z pomiarem ,siodełko , błotnik no i najważniejsze hamulce wyregulowane nie obcierają i nie puszcza na tą chwilę . Od poniedziałku zamieszanie oklejanie i na koniec kiera do zmiany . Pozdrower 1 Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ernorator Napisano 13 Marca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Napisano 13 Marca Nowy członek rodziny, rower Żony dotarł Na żywo znacznie ładniejszy niż na zdjęciach. 10 Cytuj
Eathan Napisano 13 Marca Autor Napisano 13 Marca @ernorator brawo i gratki dla Pani Żony Kawał fajnej maszynki. Bardzo mi się podoba w tym malowaniu. 1 Cytuj
Sbergamot Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca 6 godzin temu, ernorator napisał: Nowy członek rodziny, rower Żony dotarł Na żywo znacznie ładniejszy niż na zdjęciach. Graty piękną maszyną 1 Cytuj
chrismel Napisano 13 Marca Napisano 13 Marca 13 godzin temu, ernorator napisał: Nowy członek rodziny, rower Żony dotarł Żona będzie Cię wozić na ramie bo widzę że już sobie wymościłeś siedzonko ? 3 Cytuj
Eathan Napisano 16 Marca Autor Napisano 16 Marca Sugerując się stroną SRAM zamówiłem pomiar mocy. Okazało się, że kupiłem wersję z krótszą osią. Dzięki pomocy kolegów z forum sprawa się wyjaśniła i bez problemów pomiar trafi do roweru i działa. Jednak pojawiła się ciekawa sytuacja. Krótsza os to mniejszy o 5mm Q-Factor. Niby nic, ale okazało się, że w prawym kolanie pojawił się dyskomfort - ból po wewnętrznej stronie pod kolanem, uciekanie pięty do środka a kolana na zewnątrz. Popytałem Copilota i ten zasugerował, że powinienem przesunąć blok buta na zewnątrz o 2mm. Zmieniłem ustawienie, zrobiłem 100km i problem zniknął jak ręką odjął. Pięta nie ucieka, ruch kolana na bok jest minimalny a ból się nie pojawił. 1 Cytuj
Sbergamot Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca Robiłeś aktualizacje mi odrzuca parowanie na blutu na dwóch telefonach lipa , hamulce tył jedna musiałem ustawić sam jeszcze raz ,masz jakiś pomysł na aktualizacje ? Dzięki za info pozdrower Cytuj
Eathan Napisano 17 Marca Autor Napisano 17 Marca Robiłem 2 aktualizacje z obie poszły bez problemu. Parowanie Z telefonem też. Używam Samsunga 1 Cytuj
Sbergamot Napisano 17 Marca Napisano 17 Marca 2 godziny temu, Sbergamot napisał: Robiłeś aktualizacje mi odrzuca parowanie na blutu na dwóch telefonach lipa , hamulce tył jedna musiałem ustawić sam jeszcze raz ,masz jakiś pomysł na aktualizacje ? Dzięki za info pozdrower zdjęcia słabe -ale jest można się pochwalic 3 Cytuj
Sbergamot Napisano 20 Marca Napisano 20 Marca W dniu 17.03.2026 o 18:18, Eathan napisał: Robiłem 2 aktualizacje z obie poszły bez problemu. Parowanie Z telefonem też. Używam Samsunga witam napisz nr aktualizacji ja mamver2.49.8 Cytuj
Adam40 Napisano 21 Marca Napisano 21 Marca W dniu 14.01.2026 o 14:32, Eathan napisał: Wpadła kolejna biżuteria do Scotta. Tym razem dedykowany uchwyt Garmina pod mostek Syncros RR 2.0. Uchwyt ze strony https://framesandgear.com/ Wersja L, Złącze Garmin, Dodatkowy adapter GoPro. Jakość wykonania to absolutny top! Błyskawiczna dostawa (zakup w niedzielę, dzisiaj doszła paczka). Cenowo porównywalnie do uchwytu Syncrosa ale jakościowo i wizualnie bez porównania. Garmin siedzi w gnieździe lepiej niż na oryginalnym mocowaniu. czy 1050 bedzie pasowac? mozesz podac caly link? Cytuj
Eathan Napisano 21 Marca Autor Napisano 21 Marca @Adam40 https://framesandgear.com/products/framesandgear-aero-computer-mount-for-scott-addict-rr-2-0-stem?variant=52631314366787 Wersja Large jest opisana jako 1050. Taką kupiłem i 1040 ma jeszcze luz. Tutaj masz fotkę. Niestety lepszej nie znalazłem. Wpięty jest 1040. Cytuj
Adam40 Napisano 21 Marca Napisano 21 Marca widze ze masz inny mostek, zastanawiam sie czy do mojego modelu bedzie pasowac bo niechcialbym wywalic 300zl w bloto Cytuj
Eathan Napisano 21 Marca Autor Napisano 21 Marca (edytowane) @Adam40 a dobra. Jakoś przeoczyłem, że to szosa z kokpitem. Zobacz tutaj https://framesandgear.com/collections/scott Masz kokpit R100 więc to będzie pewnie ten uchwyt => https://framesandgear.com/products/framesandgear-aero-computer-mount-for-syncros-ic-r100-sl-carbon-combo?variant=53448561525059 Edytowane 21 Marca przez Eathan Cytuj
Eathan Napisano 21 Marca Autor Napisano 21 Marca @Adam40 no to teraz jest prościej => https://framesandgear.com/products/framesandgear-aero-computer-mount-for-scott-foil-aero-1-5-st-r300-al-st-r100-al-stem?variant=53448254062915 Wersja LARGE dla 1050. Teraz trafiłem? Cytuj
Eathan Napisano 21 Marca Autor Napisano 21 Marca napisz do nich, pewnie za chwile wskoczy ponownie do oferty. Cytuj
Adam40 Napisano 21 Marca Napisano 21 Marca no angielski nie jest moja mocna strona 🤣za moich czasow w szkole mialem ruski 🤣 Cytuj
Eathan Napisano Wtorek o 08:38 Autor Napisano Wtorek o 08:38 Zastanawiałem się jak to jest z tymi bateriami w przerzutkach. W myśl zasady przezorny zawsze ubezpieczony, ustawiłem sobie graficzne wskaźniki na ekranie Garmina. Przed każdą jazdą sprawdzałem. Idąc na rower z @Mandoleran również sprawdziłem - lekko uszczuplona bateryjka. Dałbym z 90%. Z drugiej strony najechane było 800 km. No ale przecież technologia nie kłamie. Pojechaliśmy. Jakieś 60 km od domu Garmin zakomunikował, że bateria ma poziom krytyczny Dojechałem do domu. Finalnie wykręcone 930 km na jednym ładowaniu (fabrycznym) i bateria jeszcze działała. Nie testowałem dalej i naładowałem. 1 Cytuj
Adam40 Napisano Wtorek o 08:48 Napisano Wtorek o 08:48 No ja kupilem od naszych kolegow ze wschodu mala przejsciowke z kablem do ladowania,maly powerbank i trzymam w torbie pod siodlem w razie czego zawsze moge podladowac i do domu dojade dodatkowo dwie bateteryjki do klamkomanetek i glowa nie mysli ze moze czegos zabraknac 1 Cytuj
Eathan Napisano Wtorek o 08:52 Autor Napisano Wtorek o 08:52 @Adam40 bateryjki w klamkach to trzymają długo. Poza tym kupisz na stacji czy nawet w żabce. Więc to nie jest dramat. Co do przerzutki to pójdę w inną stronę - zapasowa bateria. Chciałem tylko potwierdzić ile to wytrzymuje. Generalnie zapas jest malutki, nie zajmuje dużo miejsca. Wydaje się wygodniejsze niż power bank, kabelek i ładowarka. Nurtowało mnie co się dzieje po wyładowaniu. Doszedłem do tego, że po prostu zostajesz na jakimś tam przełożeniu. Ja masz pecha to jest to 10 ząbków albo 46. Statystycznie większe szanse są na trafienie w środek kasety więc dramatu nie będzie. Cytuj
Adam40 Napisano Wtorek o 09:05 Napisano Wtorek o 09:05 W grawelu mam srama i tak jak piszesz mam zawsze zapasowa baterie do tylnej przerzutki ale w tym moim scott-ie hmm chyba raczej niema wymiennej baterii,chyba ze jestem w bledzie Cytuj
Wiking1313 Napisano Wtorek o 09:17 Napisano Wtorek o 09:17 Cześć, Zastanawiam się nad zakupem tej maszyny, bo generalnie z SCOTTA jestem bardzo zadowolony, tylko irytuje mnie ta gwarancja, warunkowana wykonaniem przeglądu. Podzielcie się opinią jaki jest zakres tego przeglądu oprócz oceny wizualnej i ewentualnie sprawdzenia centryczności kół i klocków hamulcowych. Do tej pory jeździłem na MTB i nie było z tymi rowerami problemów technicznych, serwis był wykonywany głównie ze względu na amortyzator. Praktycznie cała reszta nigdy nie była tykana. PS odnośnie SRAM AXS, które użytkuję od początku pojawiania się na rynku. Jak działa NIE RÓBCIE AKTUALIZACJI., Moja pierwsza aktualizacja w 2020 w AXX1 w Scale doprowadziła do uziemienia roweru na 4 miesiące (przerzutka nie parowała się z manetką) - wymieniona na nową na gwarancji SCOTT;-) W drugim rowerze też SCOTT, serwis zrobił mi aktualizacje, na przeglądzie bateria w manetce padała po 3 tygodniach, całe szczęście, że było to przed zimą uziemienie roweru na 1.5 miesiąca i wymiana manetki na nową. Tak więc gwarancja jest i działa tylko wymaga cierpliwości, mój sprzedawca (już niestety nie sprzedaje SCOTTA) nigdy nie wymagał wykonania przeglądów tzw gwarancyjnych, stąd pytanie co jest w zakresie i ile to kosztuje, bo chciałbym zostać przy marce SCOTT. 43 minuty temu, Eathan napisał: Zastanawiałem się jak to jest z tymi bateriami w przerzutkach. W myśl zasady przezorny zawsze ubezpieczony, ustawiłem sobie graficzne wskaźniki na ekranie Garmina. Przed każdą jazdą sprawdzałem. Idąc na rower z @Mandoleran również sprawdziłem - lekko uszczuplona bateryjka. Dałbym z 90%. Z drugiej strony najechane było 800 km. No ale przecież technologia nie kłamie. Pojechaliśmy. Jakieś 60 km od domu Garmin zakomunikował, że bateria ma poziom krytyczny Dojechałem do domu. Finalnie wykręcone 930 km na jednym ładowaniu (fabrycznym) i bateria jeszcze działała. Nie testowałem dalej i naładowałem. Z mojego doświadczenia na AXX1 bateria wytrzymuje 30-35h jazdy w górach. Jak wyświetla się komunikat na Garminie, to zostaje jeszcze 30 lub 25% baterii (na przerzutce podczas zmiany kontrolka sieci na czerwono) jak dojdzie do 5 % to przy zmianie miga na czerwono Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi