Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, chciałem kupić jakiś używany rower szosowy w przedziale cenowym 2500-3000 zł. Nie jestem zawodowym kolarzem, jeżdżę głównie hobbystycznie po krótkich dystansach, ale lubię pokonywać je z fajną dla oka prędkością. Mam 191 cm wzrostu i około 95 kg wagi (nie zamierzam spadać z wagi). Zależy mi, żeby rower był zlokalizowny w miarę blisko Wrocławia +/- 100km. Znalazłem następujący egzemplarz, który wzbudził moją ciekawość, jak się na niego zapatrujecie? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam 

https://m.olx.pl/d/oferta/sensa-aquila-105-karbon-r-58-dwuletnia-CID767-ID18m9sO.html

Napisano

Szczęki, szczękami, ale jak w ogłoszeniu oferent pisze o ramie karbonowej: "na ramie jest jedynie centymetrowa rysa" to równie dobrze może to być centymetrowa rysa na ramie, jak i koszmarny defekt w strukturze o wyglądzie (z zewnątrz) centymetrowej rysy. Nie żebym miał używkokarbonofobię, ale jednak jakbym miał wywalić te trzy koła, to wolałbym na coś na sicher.

Napisano (edytowane)
40 minut temu, marcin_ostrów napisał:

cube zdecydowanie za mały, giant w xl będzie ok.

Edytowane przez erzurum
Napisano

Hej dzięki za odpowiedź, a mam obawiać się aluminiowej ramy, czy do moich potrzeb będzie OK? Bo nie wiem, czy nie poczekać dołożyć do budżetu i wziąć coś na karbonie. 

Napisano (edytowane)

A po co ci ten karbon do hobbystycznych przejażdżek na krótkich dystansach? Jeśli będziesz jeździł tak szybko, jak opisujesz, to i tak nikt nie zauważy, czy jedziesz na węglu, czy na alu. :))

Tylko jak staniesz pod Żabką, to alu szosę będziesz musiał za śmietnikiem chować, żeby wstydu wśród szosowców nie było. ;) 

Edytowane przez TheJW