gkmaster Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Witam - mam zestaw magura MT Trail Sport czyli zacisk MT4 i MT5. W zacisku MT5 wypadły tłoczki (brak tarczy, brak zaślepki) - więc wyczyściłem tłoczek, przejechałem "królewską krwią", wcisnąłem do zacisku - zrobiłem tak z pozostałymi tłoczkami aby wszystkie pracowały z poślizgiem. Niestety po zalaniu i odpowietrzeniu hamulec jest miękki jak by było samo powietrze w środku. Kilkukrotne naciśnięcie klamki na chwilę powoduje delikatne "stwardnienie" po czym ponownie klamka dochodzi do gripa i hamulec staje się spowalniaczem a nie hamulcem. Nie widzę nigdzie wycieków oleju, klamka 100% sprawna bo po założeniu innego zacisku trzyma jak należy. Widać że tłoczki pracują bo się wysuwają ale nie mają żadnej siły. Pytanie - czy w przypadku gdy tłoczki wypadną z zacisku to jest jakaś specjalna procedura aby je tam ponownie włożyć? Czy zacisk jest do wywalenia jeśli wypadły klocki? Nie zauważyłem aby tam była jakaś membrana jak to jest w shimano. Cytuj
gkmaster Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Nie sądzę - chyba że jest jakiś specjalny sposób na odpowietrzenie po wypadnięciu tłoków? Mam magury MT5 i MT7 w dwóch innych rowerach i nie mam problemu z ich odpowietrzaniem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi