szamysz83 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Witam. Poszukuję kasety, jakiejś alternatywy dla Sramowskiej PG1230. Oczywiście na bębenek HG. Musi to chodzić z przerzutką GXa i łańuchem X01. Próbował ktoś kaset innych producentów, w takiej konfiguracji napędu? Może jakiś chińczyk, może coś od Shimano. Bawił się ktoś w takie "podmianki' ? Edytowane 2 godziny temu przez szamysz83 Cytuj
uzurpator Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu "Mazowsze, ale to płaskie..." Chińczyk 11-34. Mam dwa i żadnych zastrzeżeń. Cytuj
szamysz83 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu @uzurpatorjakiś konkretnie ten chinol? W sensie producent? Mnie bardziej interesuje ale 11-50 Cytuj
uzurpator Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Orasz góry? Bo jeżeli nie orasz gór, to 11-50 to kupowanie za furę monet napędu 1x7. Chińczyków miałem kilka, problemy tylko z jednym, lata temu. Marka jakoś dramatycznie znaczenia nie ma - miałem Ztto, Goldix i Sunshine. Jedynie bym unikał tych z aluminiowymi zębatkami, bo te alusy schodzą błyskawicznie. Cytuj
szamysz83 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Ok, zgodzę się że może to lekka przesada zakres 11-50. Myślę że 11-45 będzie ok 😉 No właśnie chciałem się dowiedzieć czegoś więcej o kasetach z aluminiowymi zębatkami. Przypuszczałem że z jakością prawdopodobnie bedzie słabo. Cytuj
uzurpator Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Na płaskie mazowsze? 11-34 to aż nadto. Te aluminiowe zębatki znikają od patrzenia na nie. Miałem taką kiedyś - 11-34, ZTTO. 300-400km zrobiłem i na tych alu zębatkach masakra. Analogiczną 11-34, ale stalową, oram w krosiwie do tej pory - czyli jakieś 5 lat. Cytuj
Wojcio Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Może ktoś ma doświadczenie, ale teoretycznie Sram GX eagle jest skonstruowany pod kasetę 10-52 a producent dopuszcza 50. Przy małej kasecie może to dziwnie działać. A ma być taniej, czy lepiej? Cytuj
szamysz83 Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowane) @Wojcioz kasetą 11-50 od NXa przerzutka GXa działa jak należy, nic się nie dzieje. A z mniejszymi nie mam pojęcia, nie bawiłem się nigdy. Czy ma być taniej? Hmm kaseta PG 1230 chyba droga nie jest (za 300 idzie kupić). Na pewno jest cięzka, bo waży coś około 600 gram. Pomyślałem że może jest jakaś sensowna, lżejsza a może nawet i tańsza alternatywa dla tej kasety. Ale w chińskie aluminium chyba nie chce się bawić, więc zostanę przy NX. A jak ktoś zapyta, czemu nie kaseta GXa? Odpowiem że NX jest tańszy o połowę, i nie musze zmienać bębenka 😋 Edytowane 1 godzinę temu przez szamysz83 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi