szamysz83 Napisano 56 minut temu Napisano 56 minut temu (edytowane) Witam. Poszukuję kasety, jakiejś alternatywy dla Sramowskiej PG1230. Oczywiście na bębenek HG. Musi to chodzić z przerzutką GXa i łańuchem X01. Próbował ktoś kaset innych producentów, w takiej konfiguracji napędu? Może jakiś chińczyk, może coś od Shimano. Bawił się ktoś w takie "podmianki' ? Edytowane 54 minuty temu przez szamysz83 Cytuj
uzurpator Napisano 27 minut temu Napisano 27 minut temu "Mazowsze, ale to płaskie..." Chińczyk 11-34. Mam dwa i żadnych zastrzeżeń. Cytuj
szamysz83 Napisano 24 minuty temu Autor Napisano 24 minuty temu @uzurpatorjakiś konkretnie ten chinol? W sensie producent? Mnie bardziej interesuje ale 11-50 Cytuj
uzurpator Napisano 19 minut temu Napisano 19 minut temu Orasz góry? Bo jeżeli nie orasz gór, to 11-50 to kupowanie za furę monet napędu 1x7. Chińczyków miałem kilka, problemy tylko z jednym, lata temu. Marka jakoś dramatycznie znaczenia nie ma - miałem Ztto, Goldix i Sunshine. Jedynie bym unikał tych z aluminiowymi zębatkami, bo te alusy schodzą błyskawicznie. Cytuj
szamysz83 Napisano 13 minut temu Autor Napisano 13 minut temu Ok, zgodzę się że może to lekka przesada zakres 11-50. Myślę że 11-45 będzie ok 😉 No właśnie chciałem się dowiedzieć czegoś więcej o kasetach z aluminiowymi zębatkami. Przypuszczałem że z jakością prawdopodobnie bedzie słabo. Cytuj
uzurpator Napisano 9 minut temu Napisano 9 minut temu Na płaskie mazowsze? 11-34 to aż nadto. Te aluminiowe zębatki znikają od patrzenia na nie. Miałem taką kiedyś - 11-34, ZTTO. 300-400km zrobiłem i na tych alu zębatkach masakra. Analogiczną 11-34, ale stalową, oram w krosiwie do tej pory - czyli jakieś 5 lat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi