Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

W łazience nie smaruję czarnym od brudu smarem po płytkach😁

PS To amelinium na korbie, to nawet na takie fajne szczotkowane wygląda😉

Edytowane przez smw44199
Napisano (edytowane)

Miałem oryginalną korbę w crossie Giant X1000 (1998r)  w polerowanym aluminium, mam jeszcze oryginalną przerzutkę srebrną alivio o taką:

image.png.79edcf551e8d4d356200d91ee20119b0.png

Jesteśmy "targetem" 😁

Edytowane przez smw44199
Napisano

Jakieś Cues, jakiś GRX zrobili... a dlaczego nie zrobią z okazji usmiercenia SLX pozegnalnej wersji limitowanej SLX RC full polish (pisze również potencjalny target i sierota po uśmierconym kilka ładnych cykli temu STX / STX RC ...)

Napisano

W sumie SRAM zrobił coś srebrnego dla płaskokierowniczych  - 1987 tyle na bateryjki... o masywnej konstrukcji zaplanowanej zapewne do optycznej harmonizacji z kołami 32 nie wspomnę..

image.thumb.png.04f5d8898f5b082b2c749c1bfe44e3af.png

W dniu 7.11.2025 o 12:47, clavdivs napisał:

Ciekawe ,że korba taka nie Cues. Mam nadzieje że nie będzie odlatywała cenowo jak GRX silver. 

https://bike.shimano.com/products/components/pdp.P-FC-U6030-1.html   zrobili na bazie tańszej korby (pełne ramiona, nie hollowtech II). Mogli to zrobić na fc-u6040 lub u8000 - -drążone ramiona i oś od strony ramion z zebatkami jak w derore/slx/xt...