RafalG Napisano wczoraj o 06:35 Napisano wczoraj o 06:35 (edytowane) Cześć. Chcę wymienić standardowy zestaw mostek + kierownica na zintegrowąną kierownicę z karbonu. Pytanie czy mogę zostawić moje obecne dystanse aluminiowe czy powienienem je wymienić na karobonowe? Rura sterowa aluminiowa. Rower Giant Trance 29. Edytowane wczoraj o 06:48 przez RafalG Cytuj
Chociemir Napisano wczoraj o 10:18 Napisano wczoraj o 10:18 Jeśli nowy kokpit ma kształt dopasowany do okrągłych podkładek to można zostawić aluminiowe. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Cześć, Jeżeli producent nie definiuje tego w instrukcji, to znaczy że możesz użyć dowolnych podkładek. W zasadzie nie ma to znaczenia, bo jakie ma mieć? Czepiając się bardzo mocno szczegółów, można nawet zaryzykować stwierdzeniem że karbonowe są gorsze. Aluminiowe na ogół są zaokrąglone lub lekko ścięte, natomiast karbonowe na ogół mają ostrą krawędź. Czy na coś to wpływa? Ani trochę, bo przecież bo dociśnięciu kapslem, elementy są nieruchome względem siebie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi