Bobik123 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Witajcie. Całe życie przejeździłem na Crossach. W tym momencie posiadam Unibike Viper GTS i jeździ mi się nim fantastycznie. Jako, że zmieniam miejsce zamieszkania i będę miał dłuższe dojazdy do pracy, szukam swojego pierwszego e-bike'a. Będę nim jeździł około 25 km dziennie total, 70% utwardzone / miejskie drogi + 30 % las. Przewyższenie w jedną stronę to około 200m. Mam 192 cm wzrostu / 100 kg. budżet w okolicach 8-10K PLN. Zacząłem się jakiś czas temu rozglądać za rowerem i w oko wpadł mi RADON JALEOUS HYBRID 8.0 (HARDTRAIL). Czy w takiej geometrii ramy, na głównie utwardzony teren, hardtrail to wygodna opcja? Wyczytałem, że może być różnie i teraz nie wiem czy szukać czegoś w bardziej crossowym stylu. Nie interesują mnie trekkingi i rowery miejskie. W związku z tym, że mamy tutaj dużo doświadczonych "zawodników", to czy jesteście w stanie mi doradzić jakiś wybór? Jeżeli ten Radon nie jest najlepszą opcją, to co byście na moim miejscu rozważyli? Patrzyłem na Romety / Kellysy / Krossy, ale mam wrażenie, że ceny są trochę wystrzelone w stosunku do części z jakich są zbudowane. dzięki ! Cytuj
PiotrWie Napisano 52 minuty temu Napisano 52 minuty temu (edytowane) Radom to MTB Hardtail, nie cross. W Bike- discount za podobne pieniądze kupisz crossa od Treka - Editor Hybrid 400 z napędem Bosch SX - 60Nm i 400Wh zupełnie Ci wystarczy na takie dojazdy. Po pierwsze będziesz miał rower przynajmniej 8 kg lżejszy, po drugie bardziej trwały i tańszy w utrzymaniu napęd a po trzecie karbonowy widelec który nie wymaga serwisu. Po co targać codziennie że sobą dwa razy cięższą baterię 750Wh jak 400 Wh powinno starczyć na kilka dni dojazdów? Edytowane 52 minuty temu przez PiotrWie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi